7 Mart 2020 Cumartesi

Koronavirüs kabusu sürüyor: Çin’de can kaybı 3 bin 72’ye çıktı

Çin’de koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 3 bin 72’ye yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonunun yazılı açıklamasına göre ülkede son 24 saatte 28 kişi hayatını kaybetti, 99 yeni vaka tespit edildi.

BOLD – Wuhan merkezli koronavirüs salgını sebebiyle Çin’de can kayıpları artıyor. Ülkede virüs kaynaklı ölü sayısı, ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde, 3 bin 72’ye, Kovid-19 bulaşan sayısı ise 5 bin 489’unun durumu ağır 80 bin 651’e ulaştı.

MÜŞAHEDE ALTINA ALINAN SAYISI 22 BİN 177’YE GERİLEDİ

Virüs bulaşma hali şüpheli kişi sayısı da 502 diye açıklandı. Müşahede altına alınanların sayısı 22 bin 177’ye geriledi. Bugüne kadar taburcu edilenlerin sayısı ise 55 bin 404’ü buldu.

Öte yandan Çin’e dışarıdan gelen yabancı ülke vatandaşlarında saptanan vakası sayısı 60’a çıktı.

HONG KONG’DA VAKASI SAYISI ARTARAK 107’YE YÜKSELDİ

Çin anakarası harici Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde Kovid-19 vakası 107’ye yükseldi, Makau Özel İdari Bölgesi’nde sayısı 10 şeklinde bildirildi.

Hubey eyaletine bağlı Wuhan’da 12 Aralık’ta ortaya çıkan salgın sebebiyle , aralarında Türkiye de bulunan birçok ülke, söz konusu şehirde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

İRAN VİRÜS TEDBİRİ KAPSAMINDA 17 EYALETE GİRİŞİ YASAKLADI

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ‘acil durum’ ilan etmişti.

Hastalıktan en çok etkilenen ülkelerden İran’da ise virüsle mücadele kapsamında 17 eyalete girişlerin yasaklandığı bildirildi.

ARES VE MAKU SERBEST BÖLGELERİ DE YASAK KAPSAMINDA

Ülkenin yarı resmi haber ajansı Fars’a göre, şu ana kadar Yezd, Gilan, Fars, Kazvin, Zincan, Erdebil, Kirman, İsfahan, Gülistan, Semnan, Loristan, Mazenderan, Kirmanşah, Rezevi Horasan, Kohgiluye-Buyer Ahmed ve Sistan-Belucistan eyaletlerine seyahat ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Buşehr eyaletine bağlı Bender Genaveh, Doğu Azerbaycan eyaletindeki Ares Serbest Bölgesi ve Batı Azerbaycan eyaletindeki Maku Serbest Bölgesi’ne de girişlerin yasaklandığı belirtildi.

İRAN ÇİN’DEN SONRA EN ÇOK KAYBIN YAŞANDIĞI ÜLKE HALİNE GELDİ

Kovid-19, İran’da başta başkent Tahran, hızla yayılırken, şimdiye kadar üst düzey isimlerin de aralarında bulunduğu 124 kişinin ölümüne yol açtı.

Virüs, Çin’den sonra en çok kaybın yaşandığı İran’da ilk 19 Şubat’ta Kum şehrinde tespit edildi. Ardından neredeyse ülkenin tamamına yayıldı. Virüs görülenlerin sayısı 4 bin 747’ye ulaştı. Kovid-19 teşhisi konulanlardan 913’ü de iyileşerek hastanelerden taburcu edildi.

ŞEHİR GİRİŞLERİNDE KONTROL NOKTALARI OLUŞTURULDU

Salgınla mücadele kapsamında büyük şehirlerin girişlerinde halkın seyahatlerini kısıtlamak amaçlı kontrol noktaları oluşturuldu. Ülke geneli ilk ve orta dereceli okullarla üniversiteler, spor ve sanatsal faaliyetler salgın sebebiyle 20 Mart’a kadar iptal edildi.

ABD GENELİNDE ÖLÜMLER DE 15’E ÇIKTI

Öte yandan ABD genelinde Kovid-19 kaynaklı ölümlerin 15’e ulaştığı bildirilirken, virüs görülen eyalet sayısının da 25’e yükseldiği açıklandı.

ABD’de ilk Washington eyaletinde ortaya çıkan virüs, sonra başka eyaletlere sıçramıştı. En son New York, Indiana, Minnesota, Maryland ve Pennsylvania vaka görülen eyaletlere eklendi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pencee’nin de katıldığı Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) yıllık konferansına iştirak eden 2 kişide koronavirüs tespit edildiği açıklandı.

PENCE VE POMPEO’NUN KATILDIĞI TOPLANTIDA İKİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Diğer yandan 1-3 Mart’ta başkent Washington’da düzenlenen Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) yıllık konferansına katılan 2 kişide de koronavirüs tespit edildiği açıklandı.

AIPAC’in toplantıya katılanlara gönderdiği elektronik postada yer alan bildirime göre, Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da katıldığı konferansta, New York’tan iştirak eden iki üyede hastalık tespit edildi ve konuyla ilgili çalışmalar başlatıldı.

AMERİKAN ORDUSUNUN AŞI ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI AÇIKLANMIŞTI

ABD yönetimi koronavirüsün ülkedeki etkilerini sınırlandırmaya çalışırken, ordunun bir aşı üzerinde çalışma başlattığı haberleri de kamuoyuna yansımıştı.

Irak Erbil’de de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.

KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİNDE VAKA SAYISI 47’YE ULAŞTI

Irak Erbil’de de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. Bölgesel Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada virüs taşıdığı kesinleşen kişinin 33 yaşında bir kadın olduğunu duyurdu.

Irak genelinde vaka sayısının 47’ye yükseldiği kaydedildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde daha önce 8 kişide virüs tespit edilmişti.

İran’da Milletvekili Fatma Rehber koronavirüs nedeniyle öldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder