7 Mart 2020 Cumartesi

CHP’li Tanal: AKP’nin kadın politikasını Akit ve Cübbeli belirliyor

AKP’nin kadın politikasını Akit ve Cübbeli belirlediğini öne süren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, hükumetin kadın haklarının ve kadın kazanımlarının geriye götürülmesine ilişkin çalışmalardan haberdar olduklarını söyledi.

BOLD – CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 8 Mart’ın sıradan bir gün olmadığının altını çizen Tanal, bu günün resmi tatil olması gerektiğini kaydetti.

KADIN KAZANIMLARI GERİYE GÖTÜRÜLECEK

Türkiye’de kadın haklarının ve kadın kazanımlarının geriye götürülmesine ilişkin çalışmalardan haberdar olduklarını söyleyen Tanal, önümüzdeki haftalarda boşanan kadınlara verilen nafakanın kısıtlanmasının istenmesinin, cinsel istismarı meşrulaştırma tehlikesi barındıran, çocuk gelinler nedeniyle ceza alanlara af düzenlemesinin gündeme getirilmesinin, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasının kendileri açısından sürpriz olmayacağını kaydetti.

AKP’NİN KADIN POLİTİKASINI AKİT VE CÜBBELİ BELİRLİYOR

AKP iktidarının son dönemde izlediği kadın politikasının endişe verici olduğunu dile getiren Tanal, “AKP’nin kadın politikasını Akit gazetesi ve kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen şahıs belirler bir duruma gelmiştir. Akit her fırsatta manşetten ‘yuva yıkan kanun’ olarak nitelendirdiği 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u hedef alıyor. Cübbeli de İstanbul Sözleşmesi konusunda tehditler savuruyor, yanlış algı oluşturuyor” dedi.

KAMUOYUNDA BÜYÜK TARTIŞMALARA NEDEN OLUR

Akit ve Cübbeli’nin iktidarı nafaka hakkı, İstanbul Sözleşmesi gibi konularda etkilediğini belirten Tanal, “CHP olarak kadınların kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik atılabilecek her türlü adımın karşısında olacağız. İktidar, Akit ve Cübbeli’yi memnun etme hevesinden vazgeçsin. Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olabilecek çalışmalara girişmesin. İktidara tavsiyem, Cübbeli’yi dikkate almasınlar” dedi.

8 MART RESMİ TATİL OLSUN TEKLİFİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil olması için de teklif sunduklarını belirten Tanal, “Ancak kanun tekliflerimiz tozlu raflarda bekletiliyor. Kadınların korunmasına ilişkin hazırladığım kanun teklifleriyle nedeniyle yandaş medya tarafından da hedef haline getirildim” dedi.

Cezaevlerindeki çocuklar için kreş ve lise açacaklar!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder