7 Mart 2020 Cumartesi

Arabistan’da taht oyunları devam ediyor

Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Kraliyet ailesinden üç üst düzey ismi tutuklattı: Kral Selman’ın kardeşi Prens Ahmed bin Abdülaziz, eski Veliaht Prens ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif ile kardeşi Prens Navaf bin Nayif.

BOLD – Suudi Kraliyet Sarayı’nda entrikalar bitmiyor. New York Times’ın haberine göre; Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ailenin üst düzey üç üyesini tutuklattı.

AMCASI TAHTA ÇIKMASINI İSTEMEYENLER İÇİN UMUTTU

Tutuklananlar içinde en dikkat çeken Kral Selman’ın kardeşi Prens Ahmed bin Abdülaziz ki kendisi Veliaht Prens Selman’ın tahta çıkmasını istemeyenler için umut diye anılıyordu.

Riyad yönetiminden gelen bu son haber, Veliaht Prens’in, rakibi gördüğü isimleri bastırmak için alabileceği sıra dışı önlemlerin son halkası şeklinde görülüyor.

3 YIL ÖNCE DE YÜZLERCE İSMİ BAŞKENTTEKİ OTELE KAPATMIŞTI

Suudi Arabistan’ın fiili lideri Prens Selman, sert tutumunu 2017’de yüzlerce Kraliyet üyesi ve varlıklı iş insanını başkentteki Ritz-Carlton Oteli’ne hapsetmesiyle göstermişti.

Veliaht, sonraki yıl ise gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya yönelik İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen suikast sebebiyle dünya gündeminden düşmedi. İstihbarat servisleri, Kaşıkçı’nın Selman’ın talimatıyla öldürüldüğünü düşünüyor.

Polisten 20 yaşındaki üniversitelilere: Keşke 15 Temmuz’da hepinizi öldürseydik

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder