7 Mart 2020 Cumartesi

Rusya ile ortak devriye 15 Mart’ta başlıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Mart’tan itibaren M4’te ortak devriyeye başlayacaklarını belirterek, karayolu boyunca tesis edilecek güvenli koridorun esasları üstünde çalışma yapıldığını kaydetti. Akar, bu kapsamda Rus heyetin Ankara’ya geleceğini ifade etti.

BOLD – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova’da imzalanan mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Mart’tan itibaren M4’te ortak devriyeye başlayacaklarını belirten Akar, beklentilerinin ateşkesin kalıcı olması olduğunu kaydetti.

GARANTÖR ÜLKE SORUMLULUKLARI

Akar, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan “meşru müdafaa hakkı” ile Adana, Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde ateşkesi sağlamak, göçü önlemek, bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirerek, halkın ve hudutların güvenliğini sağlamak için İdlib’deki faaliyetleri yerine getirdiklerini söyledi. Akar, karşılıklı mutabakatlardan doğan tüm sorumlulukları garantör ülke olarak yerine getirdiklerini ve getirmeye devam ettiklerini belirtti.

“BEKLENTİMİZ ATEŞKESİN KALICI OLMASI”

Türkiye ile Rusya arasındaki yapıcı iş birliğinin devam ettiğini söyleyen Akar, “5 Mart’ta Moskova’da imzalanan mutabakatla ateşkes sağlandı. Mutabakat kapsamında 15 Mart’tan itibaren M4 karayolunda ortak devriyelere başlayacağız. Kara yolu boyunca tesis edilecek güvenli koridorun usul ve esasları üzerinde çalışmaya başladık. Bu kapsamda hafta başında bir Rus askeri heyeti Ankara’ya gelecek. Beklentimiz, ateşkesin kalıcı olması, akan kanın durdurulması” dedi.

ATEŞKES SONRASI İHLAL YOK

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana herhangi bir ihlal söz konusu olmadığını söyleyen Akar, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ayrıca birliklerimize, gözlem noktalarımıza ve mevzilerimize yapılacak saldırılara karşı meşru müdafaa kapsamında en şiddetli karşılığı tereddüt etmeden vereceğimizi de herkesin bilmesini isteriz” dedi.

Polisten 20 yaşındaki üniversitelilere: Keşke 15 Temmuz’da hepinizi öldürseydik

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder