4 Mart 2020 Çarşamba

Liverpool o mektuptan sonra üç maçı kaybetti

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan minik bir Manchester United taraftarının Jurgen Klopp’a yazdığı ‘Lütfen artık yenilin’ mektubunun ardından Liverpool’un 44 maçlık galibiyet serisi bitti. Kırmızılar son üç maçı da kaybetti.

BOLD – Liverpool 44 maçın ardından mağlup olunca 10 yaşındaki Daragh Curley isimli bir Manchester United taraftarının Jürgen Klopp’a ‘Lütfen artık yenilin’ mektubu günlerce gündem olmuştu. Bu mektup İngiliz basınının manşetlerinde yer almaya başladığından beri Liverpool bir türlü doğrulamadı ve arka arkaya yenilgiler geldi.

DARAGH CURLEY, LİVERPOOL’UN SÜREKLİ KAZANMASINDAN RAHATSIZLIK DUYDUĞUNU YAZDI

İngiliz basınına yansıyan haberlerde minik Daragh, bilindiği gibi okulunda öğretmeninin verdiği “Ünlü bir kişiliğe mektup” ödevini Liverpool menajeri Jürgen Klopp’a yazarak yapmış ve bu mektupta Klopp’a Kırmızılar’ın sürekli kazanmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Basına yansıyan bu mektup yazışmalarının ardından ise Liverpool açısından işler iyi gitmemeye başladı. Minik Daragh mektubunda “İzin ver rakip takımlar sana gol atsın. 9 maç daha kazanırsanız tarihe geçeceksiniz. Lütfen artık kaybedin. Umarım şampiyonluğu kazanmamanız konusunda ikna edici olmuşumdur” sözlerini kullanmıştı.

JURGEN KLOPP MEKTUBA CEVAP YAZMIŞTI 

Jurgen Klopp, Daragh Curley’in mektubuna ise şöyle cevap vermişti.  “Sevgili Daragh, öncelikle mektubun için çok teşekkür ederim. Bana iyi şanslar dilemek için yazmadığını biliyorum ancak genç futbol severleri duymak her zaman çok keyifli oluyor. Bu yüzden iletişim kurmuş olmandan dolayı çok memnunum. Ne yazık ki isteğini kabul etmem mümkün değil. Liverpool’un yenilmesini ne kadar istesen de, Liverpool’un kazanması için elimden geleni yapmak benim görevim. Dünya’nın farklı yerlerine yayılmış milyonlarca Liverpool taraftarını hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.

DEĞİŞMEYECEK TEK ŞEY FUTBOLA VE TAKIMINA OLAN TUTKUN

Şanslısın ki, geçmişte birçok maç kaybettik ve gelecekte de kaybedeceğiz. Çünkü futbol böyle bir şey. Sorun şu ki 10 yaşında olduğumuzda gelecekte de her şeyin aynı kalacağını düşünüyoruz. Ancak 52 yaşındaki biri olarak sana söyleyebileceğim tek bir şey varsa o da durumun kesinlikle böyle olmadığıdır. Mektubunu okuduktan sonra emin bir şekilde söyleyebilirim ki değişmeyecek tek şey futbola ve takımına karşı olan tutkun olacaktır. Manchester United senin gibi bir taraftara sahip olduğu için çok şanslı. Umarım daha kazanacağımız birçok maç ve hatta kaldıracağımız kupalar seni üzmez. Çünkü kulüplerimiz rakip oldukları kadar birçok güzel, ortak değeri paylaşıyor. Benim için de futbol bundan ibarettir. Kendine dikkat et ve bol şans, Jürgen Klopp.”

Liverpool bu mektubun ardından Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid’e 1-0, Premier Lig’de Watford’a 3-0 ve son olarak da FA Cup’ta Chelsea’ye 2-0 mağlup oldu. Kırmızılar üç farklı kulvarda da yenilgi ile tanıştı.

Cenk Tosun’un sakatlığı ciddi EURO 2020’de yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder