5 Mart 2020 Perşembe

Koronavirüslü yolcu nedeniyle THY’nin Singapur uçağı İstanbul’a yolcusuz geri gönderildi

Singapur Sağlık Bakanlığı, Türk Hava Yolları (THY) ile İstanbul-Singapur uçuşu yapan bir yolcuda yapılan testlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini açıkladı. THY’ye ait uçak, Singapur’dan yolcusuz geri gönderildi.

BOLD – Singapur, İstanbul’dan gelen TK54 sefer sayılı Türk Hava Yolları’na ait bir yolcu uçağını, içindeki bir yolcunun koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle, yolcusuz olarak İstanbul’a geri gönderdi.

Koronavirüs tespit edilen yolcunun Türk vatandaşı olmadığı ve başka bir şehirden İstanbul’da aktarma yapıp Singapur’a uçtuğu belirtildi. Uçakta 143 yolcu, üç pilot ve 10 mürettebat bulunduğu ifade edildi.

Singapur havacılık denetleme kurulu, Salı günü Singapur’a inen uçağın pilotları ile mürettebatının aynı uçakla İstanbul’a gönderildiklerini ve Türkiye’de karantina altında tutulacaklarını belirtti.

Kurul ayrıca pilot ve mürettebatın koronavirüs testlerinin negatif çıktığını söyledi.

Singapur Sivil Havacılık Kurulu yazılı açıklamasında “Mürettebat TK54 sefer sayılı uçuştaki Covid-19 testi pozitif çıkan bir yolcuyla yakın temas halindeydi. Dışişleri Bakanlığı, mürettebatın İstanbul’a varışlarında karantina altında tutulacağını teyit eden Türk Büyükelçiliği’yle iletişim halinde” dedi.

Singapur Ulaşım Bakanlığı da internet sitesindeki yazılı açıklamasında, virüsün bulaştığı hastayla temas halinde olan diğer yolcuları da tespit etme çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Türk Hava Yolları’ndan konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Singapur Sağlık Bakanlığı: Türkiye’den gelen bir yolcuda Koronavirüs tespit edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder