4 Mart 2020 Çarşamba

Muhalefetten Barış Terkoğlu gözaltısına tepki: Amaç gözaltı değil gözdağı

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun, “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı” haberi sonrası gözaltına alınmasına CHP’liler tepki gösterdi.

BOLD – Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun sabah saatlerinde İstanbul’da gözaltına alındı. Barış Terkoğlu, “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber nedeniyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Terkoğlu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

MECLİSTE İSMİ AÇIKLANMIŞTI

Terkoğlu gibi ODA TV’de gazetecilik yapan Barış Pehlivan, meslektaşı ve mesai arkadaşının gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Pehlivan paylaşımında, ”Barış Terkoğlu şehit olan MİT mensubunu deşifre etmekten gözaltına alındı. Halbuki şehidimizin ismi ve soyadı açık şekilde, Odatv’nin haberinden 1 hafta önce Mecliste canlı yayında açıklandı. Ve birçok yerde haber oldu. Biz buna rağmen soyadını kodladık” ifadelerini kullandı.

AMAÇ GÖZDAĞI

Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına muhalefet de tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de hükumetin gazetecilere gözdağı vermeye çalıştığını söyledi.  Adıgüzel paylaşımında şu ifadeleri kullandı, ”Barış Terkoğlu, bir hafta önce TBMM’de canlı yayında duyurulan şehit MİT mensubunu haber yaptığı için “şehit olan MİT mensubunu deşifre etmekten” gözaltına alındı. Üstelik TBMM’de tam isim verilmişken kendisi soyismini kodlamasına rağmen. Elbette ki amaç gözaltı değil, gözdağı!”

Suriyelilerin arasına karışan uyanık Konyalı Yunan polisinden fena dayak yedi

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder