5 Mart 2020 Perşembe

James Bond Corona’ya yenik düştü

Uzun zamandır merakla beklenen 25. Bond filmi No Time To Die da corona salgınından etkilendi.

BOLD– 3 Nisan 2020’de gösterime girecek olan filmin vizyon tarihinin değiştirilmesi için sinemaseverlerce başlatılan kampanya etki gösterdi ve No Time To Die için vizyon tarihi 25 Kasım olarak belirlendi.

BAŞKA YAPIMLARI DA ETKİLEYEBİLİR

Filmlerin vizyon tarihlerinin belirlenmesinin tam bir taktiksel mesele olduğu Hollywood’da Bond filminde yapılan bu değişikliğin zincirleme bir etki yaratması bekleniyor. Black Widow, Mulan gibi yüksek gişe hedefleyen birçok filmin de ertelenmesi kaçınılmaz görünüyor.

İnsanların kalabalık mekanlara gitmekten çekinmeleri sonucu boş kalan salonlar yüzünden gişe kaybına uğramak istemeyen birçok yapımcının gösterimleri ertelemeye karar vermesi anlaşılır bir durum. Fakat, konunun başka bir yönü de var.

Scarlett Johansson’lu Black Widow’un 24 Nisan’da gösterime girmesi bekleniyor.

CORONA VE REKABET VİZYONU ŞEKİLLENDİRİYOR

Hollywood yapımcıları vizyon tarihlerini belirlerken aynı tarihlerde gösterime girecek diğer filmleri de göz önünde bulundurur. Yani, hangi filmlerle rekabet edeceklerini de hesaba katarlar. 2020 ilk baharında gösterime girecek filmlerin 2020 sonbaharına ertelenmesi kaçınılmaz olarak zincirleme etki oluşturacak ve kasım aralık aylarında vizyonu beklenen filmlerin 2021 ilkbaharına kalmasına yol açacaktır. Corona, yedinci sanata daha ne gibi darbeler vuracak şimdiden kestirmek zor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder