24 Mart 2020 Salı

ABD, koronavirüs salgınına karşı cezaevi yoğunluğunu azaltmaya çalışıyor

ABD’de koronavirüs salgınına karşı Adalet Bakanlığı, Kongre’den daha fazla mahkumun cezalarının geri kalanını evde çekmeleri için izin talep etti. Eyalet hükumetleri de cezaevlerindeki yoğunluğu azaltmak için değişik yöntemlere başvuruyor.

BOLD – ABD’de koronavirüs salgınına karşı Adalet Bakanlığı, Kongre’den daha fazla mahkumun cezalarının geri kalanını evde çekmeleri için izin talep etti. Ayrıca cezaevlerinde kullanılmak üzere maske ve tanı kitleri talep etti.

Konu ile ilgili Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı kanun tasarısı Kongre’deki parti temsilcilerine gönderildi.

Adalet Bakanlığı ayrıca yargılama süreçlerini hızlandıracak, tutuklama ve ön duruşma davalarında video konferans yöntemini devreye sokacak düzenlemeler getirilmesini de istedi.

NEW JERSEY EYALETİ BİN MAHKUMU SALIYOR

ABD’de diğer şehirlerde ve eyaletlerde olduğu gibi New Jersey eyaleti de yoğunluğu azaltmak için düşük riskli mahkumları salmayı planlıyor.

Eyalet yönetiminden yapılan bu açıklamanın ardından New Jersey eyaleti Başyargıcı Stuart Rabner, denetimli serbestlik ihlalleri ve belediye mahkemeleri tarafından verilen cezaların ertelenmesi ve hafifletilmesi için bir karar yayınladı.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği New Jersey Şubesi, karar kapsamında 1 000 mahkumun tahliye edileceğini belirtti.

Eyalet Başsavcısı Gurbir Singh Grewal, mahkumların Salı günü salıverileceğini duyurdu. Deneyimli Başsavcı Grewal, mahkumları salıvermekten hoşlanmadığını ancak durumun ciddiyeti dolayısıyla bunun gerekli olduğunu ve cezaevlerinin virüs için bir kuluçka makinesine dönebileceğini söyledi.

ABD CEZAEVLERİNDE YOĞUNLUK

ABD’de 2017 rakamlarına göre 1,5 milyonu federal ve eyalet hapishanelerinde, 745 bini bölgesel hapishanelerde olmak üzere yaklaşık 2,3 milyon mahkum cezaevlerinde bulunuyor. Bu sayı ile ABD, dünyada en kalabalık mahkum nüfusuna sahip ülke konumunda.

Geçen hafta New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Rikers Adası cezaevinden 40 mahkumu serbest bırakmış, 23 mahkumun da serbest bırakılacağını açıklamıştı. Ayrıca 200 mahkumun daha salıverilmesi için işlemlerin yapıldığını söylemişti.

New York’taki cezaevlerinde 29 mahkumun ve 17 cezaevi personelinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı duyurulmuştu.

New York’taki cezaevlerini denetleyen birim, ciddi hastalıkları bulunan 2 bin mahkumun salıverilmesi gerektiğini belirtmişti.

ABD’de California, Ohio ve Illinois eyaletleri cezaevlerindeki yoğunluğu azaltmak için yüzlerce mahkumu erken tahliye etmişti. Bazı eyaletlerde ise yönetimler küçük suçlar için dava açmama kararı aldı.

ABD’de 3 eyalet koronavirüs nedeniyle yüzlerce mahkumu erken tahliye ediyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder