25 Mart 2020 Çarşamba

‘Gazeteciler de evde kalsın’

İkinci yargı paketinin tutuklu gazetecileri kapsamaması bazı siyasi, gazeteci ve akademisyenleri harekete geçirdi. Sosyal medyadan ‘#GazetecilerDeEvdeKalsın’ etiketiyle kampanya başlatıldı.

BOLD – Kovid-19 salgını yüzünden Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu günlerdir sokağa çıkmıyor. Riskli gruptaki yaşlı vatandaşlar için de sokağa çıkma yasağı getirildi. Televizyon ve radyolardan günlerdir ‘Evde Kal Türkiye’ kampanyası yürütülüyor. İnsanların aileleriyle birlikte evde kalması ve zaruri olmadığı sürece dışarı çıkmamaları yönünde yayınlar yapılıyor. Dışarı çıkan insanların ise sosyal mesafeye dikkat etmesi şiddetle tavsiye ediliyor.

TÜM DÜNYA BOŞALTTI

Öte yandan doluluk oranı yüzde 121 oldu belirtilen cezaevinde yakınları bulunanlarsa endişeli. Sosyal mesafenin uygulanmasının imkansız olduğu cezaevlerinde mahkumlar kalabalık koğuşlarda yan yana kalmak zorunda. Tüm dünya salgından sonra yaptığı düzenlemelerle cezaevlerini boşalttı. Türkiye’de bu yönde adım atmak üzere.

GAZETECİLERİ KAPSAYACAK MI?

Türkiye ikinci yargı paketini konuşurken, yapılan düzenlemenin tam olarak kimleri kapsadığı konusunda net bir açıklama yok. Kulislere yansıyan duyumlara göre, düzenleme hükumete muhalif gazetecileri kapsamayacak. Muhalif partili milletvekillerinin de açıklamaları bu yönde. Yapılan düzenlemenin düşünce suçlarını kapsamaması bazı siyasi, gazeteci ve akademisyeni harekete geçirdi. Sosyal medyadan ‘#GazetecilerDeEvdeKalsın’ etiketiyle kampanya başlatıldı. Kampanya ile devletin mahkumlar arasında ayrım yapmaması vurgulandı.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

Barolar, ‘infazda eşitlik’ çağrısı yaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder