27 Mart 2020 Cuma

Alman sinema ve eğlence sektörü devletten 400 milyon dolarlık fon istiyor

Alman sinema, TV ve eğlence üretim firmaları, 400 milyon dolarlık koronavirüs kurtarma fonu çağrısında bulundu. Durma noktasına gelen yaşam dolayısıyla en az 500 milyon euro gelir kaybı beklendiği dile getirildi.

BOLD – Firmalardan yapılan açıklamada Alman hükumetinin kültürel organizasyonlar ve ağlar, sinema, dağıtımcılar ve yapımcılara destek fonu ayırması takdir edilirken sektörün teknik alanlarının göz ardı edilmesi eleştirildi.

500 MİLYON EUROLUK KAYIP YAŞANABİLİR

Eğlence sektöründeki teknik birimleri temsil eden VTTF isimli birlik tarafından yapılan açıklamada sektörün halihazırda 15 bin kişiyi istihdam eden ve yıllık 1 milyar euro büyüklüğe sahip olduğu ancak koronavirüs sebebiyle durma noktasına gelen yaşam dolayısıyla en az yüzde 50 yani 500 milyon euro gelir kaybı beklendiği dile getirildi.

VTTF’te göre hızlı ve bürokratik olmayan bir önlem alınmazsa boş kalan stüdyolar, ödenemeyen kiralar ve maaşlar yüzünden 10 bine yakın insan işsiz kalabilir. Grup, Alman Ulusal Kalkınma Bankası kredileriyle sınırsız finansman erişimi sağlanmasının da uzun vadede borç yükü getirerek sektöre daha fazla zarar vereceğini öne sürdü. VTTF’ye göre yapılması gereken, devlet kredi garantilerinin teknoloji şirketlerinin banka kredilerini ve diğer kredi limitlerini güvence altına almak için kullanılması ve böylece kredi gereksiniminin azaltılması.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder