26 Mart 2020 Perşembe

Sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüse yönelik alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.”Sokağa çıkma yasağı gündemde mi” sorusuna şu yanıtı verdi: “Gerekirse tedbirleri yükseltebiliriz. Daha üst tedbirler almamız gerekiyorsa alırız.”

BOLD – Birçok tedbirin alındığını hatırlatan Süleyman Soylu, sosyal izolasyonu sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Soylu şi bilgileri aktardı:

“Üst üste tedbirler alındı. Kendi OHAL’i dediğimiz şey insanların kendi önlemi. Bunu her gün ölçüyoruz. Türkiye’de hayatın yüzde 80’i durdu. Şehirlerdeki toplu taşımanın, hayat akışının yoğunluğunu ölçüyoruz. Şu anda şehirlerarası yolcu otobüslerdeki yolcu oranı yüzde 73 azaldı. Yolculuk seviyesi yüzde 81 azaldı. 4 önlem çok önemli. Bir, sağlık sisteminin ayakta kalması, iki kamu düzeninin devam etmesi, üç sosyal izolasyonun sağlanması, dört gıda temininin devam etmesi. Böylece salgına karşı en önemli tedbirleri almış oluruz. Tedbirleri yükselterek devam ediyoruz. Dünyayı takip ediyoruz. Gıda tedariki temininde dünyada ciddi sorun var… Tam sosyal izolasyon her zaman gündemimizde. Bugünkü tedbirlerle karşılayamazsak, bunu yapabiliriz. Alacağımız tedbirler var. Eğer tedbirlerle salgının önüne geçemeyeceksek bu tedbiri alabiliriz. Burada bir tereddüt yok.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder