28 Mart 2020 Cumartesi

Bakanlığın kararına karşı özel hastanelerin ücret aldığı ortaya çıktı

Pandemi hastanesi ilan edilen özel hastanelerin koronavirüs için başvuranlardan ücret aldıkları ortaya çıktı. Bakanlık ücret alınmayacak derken, özel hastaneler ise maliyetlerin ödenmesini talep ediyor. Arada kalanlar ise yine hastalar oluyor.

BOLD – Pandemi hastaneleri ilan edilen özel hastanelerin, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs testlerinden ücret alınmayacağı kararına uymadığı ortaya çıktı. Özel hastanelerin covid-19 şüphesi ile başvuranlardan testlerin yanı sıra diğer işlemler için de ücret aldığı öne sürüldü.

MALİYETLERİ ÖDESİNLER, İSTEDİKLERİ KADAR KULLANSINLAR

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan “Elimizde malzeme kalmadı, bizim yangınımız çok büyük” diyen Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, “Özel hastaneler adına bir teklifim var: Hastanelerimizdeki personel ve hastane maliyetlerimizi ödesinler, hastanelerimizi istedikleri kadar kullansınlar. Hiçbir şey istemiyoruz” dedi.

ODA PARALARI ALINIYOR

Test sonucu hastaneye yatırılanlardan test parasının alınmadığını belirten Bahat, oda parası ile ilgili ise, “Oda parasını nasıl almayacak? Devlet günlük 42 lira veriyor. Bu süreçte hem işi yapıyor hem de krizi fırsata çeviriyor algısı yaratıyor olmak bizi incitiyor. Hastalarımızın yüzde 80’i şu anda yok. Ben hastanın iki öğün yemeğini 42 liraya mal edemezken bu nasıl olacak?” dedi. Bahat, maliyetlerin arttığını ve doktor ve diğer çalışanların ücretlerini ödeyemez hale geleceklerini öne sürdü.

HİÇBİR İŞLEMDEN PARA ALMAMALARI GEREKİR

TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, koronavirüse ilişkin yapılan hiçbir işlemden özel hastanelerin para almaması gerektiğini belirterek, “Daha işin başındayken şimdiden özel hastaneler başkanının para pul konuşması etik değil. Onları anlıyoruz belki devlet bir miktar malzeme desteği sunabilir ve bunları bedava verebilir. Bize göre sağlık hizmeti kamusal olmalı. Daha işin başında, birinci ayda doktor arkadaşların işlerine son verilmesi ya da yarı fiyatına çalıştırmaya zorlanması kabul edilemez” dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir hakkında suç duyurusu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder