25 Mart 2020 Çarşamba

Koronavirüsün bazı yüzeylerde 17 gün süre dayanabildiği ortaya çıktı

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bazı yüzeylerde 17 gün süre dayanabildiği ortaya çıktı. Karantinadaki gemilerin yüzeylerinde 17 gün sonra koronavirüs izlerine rastlandı.

BOLD – ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bazı yüzeylerde daha önce açıklanandan çok daha uzun süre kalabildiğini açıkladı.

Japonya ve California’daki yolcu gemilerinde yapılan incelemelerde tahliyeden 17 gün sonra bile kabinlerde virüsün izine rastlandığı bildirildi.

CDC’nin yeni raporunda, Japonya’nın Yokohama kenti açıklarında karantina süresi dolduktan sonra yolcuların tahliye edildiği gemide, dezenfeksiyon işlemi yapılmadan önce virüsün RNA örnekleri bulunduğu ifade edildi.

Bulgular hem hastalık belirtisi gösteren hem de belirti göstermeyen yolcuların odalarında bulundu. Ancak rapor, “bu yüzeylerden hastalığın bulaşıp bulaşamayacağına dair yeterli bilgi olmadığının” da altını çizdi. CDC’ye göre bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Daha önceki araştırmalar Kovid-19 hastalığına neden olan yeni tip koronavirüsün plastik ve paslanmaz çelik gibi yüzeylerde 3 güne kadar “canlı” kalabildiğini göstermişti.

Koronavirüs havada 3 saat, plastik yüzeyde 3 gün canlı kalabiliyor

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder