24 Mart 2020 Salı

Yurt dışında maske dağıtıp Türkiye’de pasif kalan Kızılay’a tepki: Sen kimin Kızılay’ısın?

Koronavirüs salgınında Türkiye’de aktif rol almamakla eleştirilen Türk Kızılayının sosyal medya hesabından paylaştığı yurt dışındaki faaliyetlerine ilişkin görüntüler tepki çekti.

BOLD – Türk Kızılayı Elazığ depreminin hemen ardından eleştirilerin odak noktası olmuştu. Depremden 10 dakika sonra, vatandaşlardan sms mesajlarıyla para yardımı isteyen kurum, mağdurlara ulaşmayan çadır ve yardım kolileri yüzünden de tepki toplamıştı.

‘ÜLKEDE MASKE YOKKEN’

Tepkilerin odağındaki Türk Kızılayı şimdi de Koronavirüs salgınında pasif durumda olmakla eleştiriliyor. Türkiye’de Koronavirüs ile mücadele kapsamında maske sıkıntısı yaşandığı belirtilirken, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, Erbil’e 30 bin maske ve 475 koli gıda yardımı yaptığını duyurdu.

Ülkede salgın sonrası artan panik yüzünden maske sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Küçük’ün takipçileri, bu durum karşısında hala neden Erbil’e maske verildiğini sordu

ENDONEZYA’DA CAMİ TEMİZLEDİLER

Bu arada kurum salgınla mücadelede diğer ülkelerdeki faaliyetlerine tam gaz devam ediyor. Türk Kızılayı’nın resmi sosyal medya hesaplarından Endonezya’da bir caminin dezenfekte çalışmalarının yapıldığı duyuruldu. Kızılay mesajında, “Kovid-19 ile mücadele kapsamında Endonezya Kızılhaçı tarafından yapılan talep neticesinde Raodha camisinin ilaçlaması ve temizliğini Endonezya’daki ekiplerimiz ile yaptık” denildi.

ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ

MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, “Sevgili Kızılay, yurt dışındaki işleriniz bittiyse artık Türkiye’ye de uğrayın, Corona virüsle enfekte 1236 oldu, belki lazım olursunuz” diyerek tepki gösterdi. “Kızılay’ın 3-5 cılız etkinlik dışında sahada olmadığını” ifade eden Oğan, “Artık anlamakta zorlanıyoruz. Sen kimin Kızılayısın?” diye de sordu.

BAĞIŞ SKANDALI

Türk Kızılayı, Elazığ depreminin ardından Başkentgaz şirketi ile Ensar Vakfı arasında bağış paravanlığı yaptığına ilişkin skandalın ortaya çıkmasıyla gündemi uzun süre meşgul etmişti.

O görüntüleri çeken Er kendini böyle savundu: ‘Amcanın taksi parasını verdim’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder