25 Mart 2020 Çarşamba

KHK’lı sağlık çalışanı Ümit Çetiner: Adalet bir gün herkese lazım olacak

KHK’lı sağlık çalışanı Ümit Çetiner, 41 aydır adalet bekliyor. Dosyasının OHAL komisyonunda bekletildiğini kaydeden Çetiner, “Adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi.

BOLD – 675 Sayılı KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanı Ümit Çetiner, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak görevine iade edilmesini istedi. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Çetiner, “Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin haksız hukuksuz bir şekilde ihraç edildim. İhracımın üzerinden 41 ay geçmesine rağmen neden ihraç edildiğime dair tarafıma herhangi bir geri dönüş yapılmadı” dedi.

Dosyasının OHAL İnceleme Komisyonun’da bekletildiğini belirten Çetiner, “Biz ihraçların mağduriyeti her gün katbekat artmaktadır. Buradan tüm yetkilere seslenmek istiyorum. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır” ifadelerini kullandı.

15 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI İHRAÇ EDİLDİ

15 Temmuz’dan sonra çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yaklaşık 15 bin sağlık çalışanı kamu görevinden ihraç edildi. İhraç doktorlardan bazıları, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak görevlerine başına dönmeye hazır olduklarını söylemişti. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs alanında uluslararası alanda çalışmaları ve makaleleri bulunan ihraç akademisyen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı’nın çağrılarına da henüz cevap vermedi.

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle ölüm vakası 44’e yükseldi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder