24 Mart 2020 Salı

Virüs nedeniyle sokağa çıkılmayınca İstanbul’un havası temizlendi

Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerinden çıkmaması ve trafik yoğunluğunun azalması sonrasında İstanbul’da hava kalitesi önemli ölçüde arttı.

BOLD – Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerine kapanması sonrası toplu taşıma ve özel araç kullanımının azalması İstanbul’un hava kalitesini arttırdı. İstanbul’da son 10 gün içinde hava kirliliği yüzde 40 azaldı.

İSTANBUL’UN HAVASI ARTIK KİRLİ DEĞİL

Sanayi tesislerinin varlığı, trafik yoğunluğu ve havaların soğumasına bağlı olarak ısınma araçlarının artmasıyla hava kirliliğinin yoğun yaşandığı İstanbul’da hava kalitesi bir hafta içinde orta seviyeden iyi seviyeye yükseldi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Hüseyin Toros, atmosfere çıkan kirleticilerin üç ana nedeni olduğunu söyleyerek, “İlki ulaşım, ikincisi sanayi tesisleri, üçüncüsü ise ısınma amaçlı kullanılan araçlar. Dolayısıyla havayı kirleten üç etken azalınca havanın kalitesinde de ciddi iyileşmeler oldu” dedi.

EN TEMİZ İLÇELER ŞİLE, SARIYER, BEYKOZ

Prof. Dr. Toros, “Ocak ayında partikül madde değerleri 50 mikrogram olarak ölçülürken şu anda yüzde 40 azalarak 30 mikrograma düştü. Artık daha temiz bir havayı soluyoruz. Hava kirliliğinin en fazla olduğu ilçeler, Gaziosmanpaşa, Başakşehir, Esenyurt, Kartal. En temiz havaya sahip ilçeler ise Sarıyer, Şile, Beykoz diyebiliriz” dedi.

Dört tıp öğrencisi iki aydır Elazığ’da tutuklu: Terörist damgası vurdular

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder