25 Mart 2020 Çarşamba

Human Rights Foundation: Tüm vicdan mahkûmları serbest bırakılsın!

İnsan Hakları Vakfı (Human Rights Foundation) Türkiye’deki tüm vicdan mahkûmlarının serbest bırakılmasını talep ettiklerini açıkladı.

BOLD-Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüleri kapsayan ceza indirimi olarak ifade edilen ‘Ceza İnfaz Yasası’ndan terörle suçlanan gazeteci, akademisyen, yazar, aktivist ve siyasi birçok kişiyi kapsamaması tepkilere neden oldu.

Oslo Freedom’un kurucusu İnsan Hakları Vakfı, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Türk parlamentosunun ilk şartlı tahliye yasasını, insan hakları aktivistlerini, gazetecileri, yazarları, akademisyenleri ve siyasi güdülen suçlamalardan hapsedilen avukatları kapsayacak şekilde genişletmesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Avrupa Konseyi üyesi olduğunun hatırlatıldığı mesajda “Türkiye, cinsiyet, ırk, renk, dil, din, siyasi görüş, ulusal veya sosyal köken veya ulusal bir azınlık ile ilişkiden bağımsız olarak tüm mahkumların sağlığını korumalıdır” vurgusu yapıldı.

BM’den hükümetlere tutuklular için çağrı: herkesi serbest bırakmalı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder