24 Mart 2020 Salı

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 45 milyon ek kaynak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına her ay aktarılan kaynağı 135 milyon liradan 180 milyona çıkardıklarını açıkladı.

BOLD – Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için huzurevlerinden engelli bakım ve rehabilitasyon kuruluşlarına, kadın konukevlerinden çocuk evlerine önlemleri sıklaştıran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni tedbirler almayı sürdürüyor.

PERİYODİK PAY 45 MİLYON LİRA ARTIRILDI

Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal hizmet çalışmalarını yürüten Türkiye genelindeki bin 3 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına (SYDV) Bakanlığın aktardığı ‘periyodik pay’ 45 milyon liralık artışla 180 milyona çıkarıldı.

CUMHURBAŞKANININ TENSİPLERİYLE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, SYDV’lere her ay düzenli aktardığımız kaynak tutarını 135 milyon liradan 180 milyon liraya çıkardık” dedi.

2 MİLYON HANE SOSYAL YARDIM ALIYOR

Selçuk, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile düzenli sosyal yardım alan 2 milyon haneye 1000’er lira destek sağlanacağını bildirmişti.

Market genelgesi: Girişler sınırlandırıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder