14 Ocak 2021 Perşembe

12 ilde eş zamanlı yapılan ESP operasyonlarında 48 gözaltı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) 12 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’la birlikte 48 üye ve yönetici gözaltına alındı.

BOLD – Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üye ve yöneticilerine yönelik İzmir merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi.  Gece saatlerinden itibaren polis tarafından ev ve parti binalarına düzenlenen operasyonlarda 48 kişi gözaltına alındı. 4 kişi ise aranıyor.

52 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Evrensel’in haberine göre gözaltına alınanlar arasında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Etha muhabiri Pınar Gayıp ve HDP PM üyesi Sıtkı Güngör de bulunuyor.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan ESP Genel Merkezi olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul İl Binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, ETHA İstanbul Bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) da polisler tarafından basıldı.

ESP Genel Merkezine gece saatlerinde operasyon düzenleyen polis, mahalle muhtarı ve bina yöneticisini de alarak parti binasına girdi. Polisin partililerin refakati olmadan büroya girdikleri belirtildi.  Parti binasından evraklar alan polis 4 saat süren arama ardından binadan çıktı.

Polis, İzmir Yamanlar’da bulunan ESP Bayraklı İlçe Örgütü binasına da kapısını kırarak girdi.

POLİS HASTANE KAPISINDA BEKLİYOR

Öte yandan Bayraklı ilçesinde bulunan özel bir hastanede dün öğlen saatlerinde kasık fıtığı ameliyatı geçiren Asil Benler’in evine saat 01.00 sularında giden polisler, hastaneye gelerek kendisini gözaltına almak istedi. Yürüme, yeme, içme ve lavabo ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta zorluk çeken Benler’in taburcu olması durumunda emniyete götürüleceği belirtildi.

Dikişlerin yırtılması ve kanama tehlikesinin devam ettiği belirtilen Benler’in kaldığı hastanedeki polislerin bekleyişi sürüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder