13 Ocak 2021 Çarşamba

Şehit eşinin gözaltı haberini veren Gergerlioğlu hakkında fezleke

Şehit eşi Sezen Ataş’ın Bursa’da gözaltına alındığını duyuran HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı.

BOLD – HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, şehit üsteğmen Murat Ataş’ın eşi Sezen Ataş’ın gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurduğu için hakkında fezleke çıkarıldı.

Fezlekenin TBMM’ye geldiğini Twitter hesabından paylaşan Gergerlioğlu, “Ey Türkiye duy! Bu tweetim için fezleke gelmiş bana! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göre ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik “suçu (!) işlemişim” dedi.

İKİ KEZ GÖZALTINA ALINDI

4 Ekim 2016’da Diyarbakır Lice askeri üs bölgesine gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen üsteğmen Murat Ataş’ın eşi Sezen Ataş, Cemaat soruşturmaları kapsamında iki kez gözaltına alındı.

24 Temmuz 2019’da ikinci gözaltı sırasında paylaşımda bulunan Gergerlioğlu, “Hiçbir sınırları yok! Her gün bebekli anneler tutuklanıyor, bu nasıl ülke!? Sezen Ataş, bu sabah Bursa’da gözaltına alındı. Bu ikinci gözaltı. Eşi Murat Ataş 2,5 yıl önce şehit oldu. Ve 2,5 yaşında bir kız çocuğu var” ifadelerini kullanmıştı.

Ataş, sosyal medyada tepkiler yükselince daha sonra serbest bırakılmıştı.

Eşi şehit olduğunda 8 aylık hamile olan Sezen Ataş’ın cenaze törenine tekerlekli sandalyede katılabilmişti. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Bank Asya hesabı, Bylock programı ve tanık ifadelerine dayanılarak 13 Şubat 2020’de 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ataş’ın dosyası Yargıtay’da bekletiliyor. Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Matematik öğretmenliği mezunu olan Sezen Ataş, 3 yaşında Başak Aslı adında bir kızı bulunuyor.

“ŞEHİT EŞİMİN BİLE BANKA HESABI SORGULANDI”

Sezen Ataş, mahkemesi devam ederken eşinin bile Bank Asya hesabı olup olmadığının araştırıldığını söylemiş ve Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulunmuştu:

“Şehit olmuş eşimin bile banka hesabı olup olmadığı araştırılmış. Söylenecek çok bir şey yok. Eşim Edirne Kapı Şehitliğinde yatıyor. Gidip orda sorgulayabilirler. Ailemin ilk şehidi eşim değil. Aileden 3 şehit verdikten sonra, doğudan göç edip batıya yerleştik. Eşimi de şehit verdim. Geçmişimizde hiçbir örgütle bağımız olmadığı gibi şimdi de benden silahlı terör örgütü üyeliği çıkaramazsınız. Sadece vicdan diliyorum size. İstedikleri zaman kahraman bir Şehidin ailesi, istemedikleri zaman hain olabildiğim ülkemde hesabını veremeyecekleri şeyler yaşatıyorlar. Çok çok acı bir durum. Bu hale geldiğimiz için gerçekten çok üzgünüm. Şehit ayrımının da yapıldığını gördük ya. Toz bulutları aralandığı zaman biz olduğumuz yerde olacağız. Mekanım Eşimin yanı, vicdanım rahat. Bu gerçekleri değiştiremeyeceğinize göre durduğunuz yeri tekrar bir değerlendirin. Gerçek kahraman kim hain kim?”

Hadımköy Komando Jandarma Taburunda 2013’te göreve başlayan Murat Ataş, 2015’e kadar burada görev yaptı. 26 Temmuz 2015’te evlendikten iki hafta sonra Diyarbakır’a gönderildi. 3-4 ayda bir İstanbul’a gelen jandarma üsteğmen 14 ay sonra şehit oldu.

Bir anne daha gözaltında: “Hiçbir sınırları yok. Bu nasıl ülke!”

8 aylık hamileyken eşi şehit düştü, kızını yalnız büyüttü, şimdi gözaltında

Şehit eşini yargılayan mahkeme; Şehit Üsteğmen Ataş’ın, banka hesap bilgilerini sorgulanmış!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder