13 Ocak 2021 Çarşamba

Fuhuş, şantaj, rüşvet ve yolsuzluk skandalı büyüyor

Diyarbakır Öğretmenevi’nde patlak veren fuhuş, şantaj, yolsuzluk ve rüşvet skandalı büyüyor. Kamu görevlileri, sendikacılar, gazeteciler ve iş insanları soruşturmanın merkezinde.

BOLD – Diyarbakır’da aralarında profesörlerin de bulunduğu kimi kamu görevlileri, sendika ve meslek örgütü başkanları ile tanınmış iş insanlarının sanıkları arasında olduğu Diyarbakır Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’na yapılan alımlar ve ihalelerle ilgili davanın soruşturma dosyasına gazeteciler de girdi. Sanıklar “ihaleye fesat karıştırmak”, “zimmet”, “rüşvet almak”, “resmi ve özel belgede sahtecilik” ile “haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme” gibi çok sayıda iddia ile suçlanıyor.

BASKI VE TAHAKKÜM KURMAYA ÇALIŞILDI

Diyarbakır Söz Gazetesi’nin sahibi ve köşe yazarı olan Mehmet Ali Altındağ ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur’un isimleri telefon görüşmelerinin kaydedildiği soruşturma dosyasına girdi. Altındağ, dosya sanıklarından Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Mustafa Yaşar ile Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen’in kayınpederi. Telefonları dinlenen sanıklardan bazılarının yakın akrabalık ilişkileri bulunan gazeteciler üzerinden davanın müştekilerinden biri olan İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer üzerinde baskı ve tahakküm kurmaya çalıştığı anlaşıldı.

HABER VE YAZILARLA HEDEFE KONULDU

Taşçıer’in kendisine yönelik “asılsız iftira ve şantaj” olarak tanımladığı olaylardan biri Çüngüş ilçesinde açılan sertifikalı “Hijyen Kursu” oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Şube Müdürlüğü’nce Mart-Temmuz 2019 tarihlerinde açılan bu kurslarda on bine yakın kişiye para karşılığı sertifika verildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatılıp, dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü A.C. ile Halk Eğitim Müdürü M.T. açığa alındı. Bu olayı ilk haberleştiren Diyarbakır Söz Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ali Altındağ, 20 Ağustos 2020’de kaleme aldığı köşe yazısında İl Milli Eğitim Müdürü Taşçıer’i hedef aldı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur da 26 Ağustos’da Taşçıer’e yönelik bir yazı kaleme aldı.

MONTAJ SES KAYDI SERVİS EDİLDİ

Taşçer’in savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmasından sonra 1 Kasım’da kendisine ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı Youtube üzerinden servis edildi. Bu kayıtla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Jandarma Kriminal Laboratovarı’nca hazırlanan uzman raporunda, kaydın orijinal halini korumadığı, kesintilerinin tespit edildiği sürelerde manipülasyon yapıldığı belirlendi. Taşçer’in beyanları ile başlatılan soruşturma kapsamında telefonları dinlemeye alınan Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Mustafa Yaşar ile Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur arasında geçen görüşme dava dosyasına girdi.

AKP’YE YAKIN SENDİKA DA İŞİN İÇİNDE

Soruşturma dosyasına giren bir başka telefon görüşmesi dosya sanıklarından Yunus Memiş ile Eğitim-Bir-Sen Kayapınar İlçe Temsilcisi B.S. arasında geçti. 09 Ekim 2019 tarihinde yapılan bu görüşmede Memiş’in hakkında açılan bir idari soruşturmayı yürüten isimlere küfür ve hakaretlerde bulunup, Altındağ ailesi ile tehdit ettiği kayıtlara yansıdı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yargı kayıp KHK’lı için kılını kıpırdatmıyor: 15 gündür savcı atanmadı

 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder