15 Ocak 2021 Cuma

Kerime öğretmenin çığlığı: Ruhen ve bedenen iflasın eşiğine geldim

Birlikte tutuklanan ve bir yıldır iddianame yazılmasını bekleyen iki çocuk sahibi Kerime ve Ömer Özaydoğdu çiftinin yaşadıkları yürek sızlattı.

BOLD – Bir yıl önce bugün tutuklanıp Afyon E Tipi Cezaevine konulan muhasebe finansman öğretmeni Kerime Özaydoğdu, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gönderdiği mektubunda bir yıldır yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Ailece çekilmiş son fotoğrafı da mektubuna ekleyen Özaydoğdu, “Bu fotoğraf Mart 2020’de çekildi. Çocuklar anne babalarını bir yıl içinde ilk ve son kez yan yana görebildiler. Eşim de tutuklu. Bir yıldır iddianamemiz yazılmadı. Annem 5 çocuğa bakıyor. Tahliye istiyoruz artık, ayrılık çok zor” dedi.

“KIZ KARDEŞİM DE HAPİSTE”

15 Ocak 2020’de tutuklanan Kerime Özaydoğdu’nun matematik öğretmeni olan eşi Ömer Özaydoğdu da aynı cezaevinde tutuklu. Üç kız kardeş olduklarını söyleyen Kerime Özaydoğdu, ortanca kardeşi Meryem Demirci’nin Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu olduğunu belirtti. Kerime Aydoğdu, eşinin 3 kardeşinin de ihraç edildiğini, hapis ve gözaltı süreci yaşadıklarını ifade etti. Eşinin büyün abisi Ahmet Özaydoğdu’nun ise, hakkında açılan davalardan dolayı üzüntüden böbrek hastası olduğunu, tedavi görürken hastanenin 7 . katından atlayıp intihar ettiğini söyledi. (Ahmet Özaydoğdu’nun, kardiyolog olan kardeşi Necdet Özaydoğdu, bu ölümün intihar değil, denge kaybı sonucu olduğunu geçen yıl açıklamıştı.)

12 yaşındaki oğluna, 9 yaşındaki kızına ve tutuklu kız kardeşinin 9 yaşındaki kızına annesinin ve kız kardeşinin baktığını söyleyen Kerime Özaydoğdu, “Kız kardeşimin kendisinin de 2 çocuğu var. Şu an 5 çocuğa anne-babalık yapıyorken bir de eniştemin İstinaf’tan onaylanan cezası ve işsizlik iyice belimizi büktü sayın velilim.” diye yazdı. Kendisinin de anti-depresan kullanmaya başladığını söyleyen Kerime Özaydoğdu, ruhen ve bedenen iflasın eşine geldiğini vurguladı.

“ÇOCUKLARIMA EN SON BİR YIL ÖNCE SARILABİLDİM”

Hem Afyon hem de Erzurum’da açılan dosyalar nedeniyle hangi ilde yargılanacaklarına karar verilemediğini ve iddianamelerinin yazılamadığını söyleyen Özaydoğdu şöyle devam etti:

“Uzun tutukluluk süremizi çoktan doldurduğumuz halde eşimle hala tutukluyuz. Tutuksuz yargılanıp çocuklarımızın geçimini temin etmek zorundayız. Çocuklarıma en son Mart 2020’de size gönderdiğim fotoğrafı çektirme süresi içinde olmak üzere 30 dakikalık bir açık görüşte sarılabildim. Anne ve babalarını bir yıl içinde ilk ve son kez burada yan yana görebildiler. Pandemi süreci başladığı için aylarca kapalı görüş bile yapamadık. Çocuklarımızın bize en ihtiyacı olduğu dönemde onların yanında olamamak ne kadar zor bilemezsiniz.”

KERİME ÖZAYDOĞDU’NUN GERGERLİOĞLU’NA GÖNDERDİĞİ MEKTUBUN ORİJİNALİ

4. evre kanser hastası Leyla Kurt: Simasını unutmamak için eşimin fotoğrafını karşıma astım

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder