15 Ocak 2021 Cuma

Polisin kampüslere girmesine üniversitelilerden çok sert tepki: Sokağa döküldüler

Yunanistan’da üniversite öğrencileri, kampüslere polis güçleri konuşlandırmak isteyen hükumeti protesto için sokaklara döküldü. Muhalefetten de iktidara tepki geldi.

BOLD – Yunanistan’da üniversite öğrencileri, hükümetin kampüslere polis güçleri yerleştirme planına karşı sokaklara indi. Atina, Selanik ve Patras kentlerinde gösteri düzenleyen öğrenciler, “Polis kampüslerden dışarı” sloganları attı. Atina’da bir caddeyi kapatmaya çalışan öğrencilere polis müdahale etti, polisle öğrenciler arasında küçük çaplı olaylar çıktı.

Yunanistan’da Eğitim Bakanlığı ile polisin de bağlı olduğu Vatandaşı Koruma Bakanlığı, kampüslerde asayişi sağlamak üzere bin kişilik polis gücü oluşturma planını açıklamıştı. Polis memurlarının ateşli silah taşımaması, ancak cop ve biber gazı ile donatılması öngörülüyor.

Hükumet sözcüsü Hristos Tarantilis, Yunanistan’da üniversitelerin çalışmalarının on yıllardır personele yönelik şiddet olayları ve çatışmalar nedeniyle sekteye uğradığına, kongreler gibi etkinliklerin ertelenmek zorunda kaldığına işaret ederek “Bazı şeylerin artık değişmesi gerekiyor. Şiddet ve hukuksuzluklar nedeniyle üniversiteler gelişimde zorluk çekiyor” dedi.

Yunanistan’da askeri cunta döneminde 1967-1974 yılları arasında polisin üniversite öğrencilerine uyguladığı şiddet ve cinayetler nedeniyle üniversitelere polisin girmesi ülke kamuoyunda son derece hassas bir konu.

Muhalefet, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükumetini, koronavirüs bahanesiyle üniversitelerdeki gösterileri engellemeye çalışmak ve göstericilere karşı polis zoru kullanmakla suçluyor.

Korona Türkiye’de hak ihlalleri ve hukuksuzluklara bahane oldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder