15 Ocak 2021 Cuma

Almanya’da İslam karşıtlığıyla mücadele teklifine Federal Meclis’ten ret

Almanya’da Sol Parti’nin (Die Linke) Ayrımcılığa Karşı Mücadele Yasası’na Müslümanların da eklenmesi yönünde verdiği kanun teklifi Federal Meclis’te reddedildi.

BOLD – Almanya’da Ayrımcılığa Karşı Mücadele Yasası’na Müslümanların da eklenmesi için Sol Parti (Die Linke) teklif verdi. Kanun teklifi Federal Meclis’te iktidardaki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefetteki liberal Hür Demokrat Parti (FDP) ve sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) oylarıyla reddedildi. Yeşiller ise çekimser oy kullandı.

Sol Parti’nin din politikaları sözcüsü Christine Buchholz, Almanya’da Müslümanların dezavantajlı konumda bulunmayı sürdürdüğüne işaret etti.  “Türk ya da Arap ismine sahip olanlar ev bulmakta, iş bulmakta sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu durum, özellikle de başörtülü kadınlar açısından geçerli” diye konuştu.

Buchholz, güvenlik güçlerinin de dış görünüme göre yapılan kimlik kontrolleriyle Müslüman karşıtı önyargılara katkıda bulunduğunu belirtti.

Siyasetin Müslümanlara yönelik nefrete karşı daha faal olması gerektiğine vurgu yapan Buchholz, bunun için Ayrımcılıkla Mücadele Yasasında reforma, ek danışmanlık hizmetlerine ve Müslüman dini cemaatlerinin devletçe tanınmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Polisin kampüslere girmesine üniversitelilerden çok sert tepki: Sokağa döküldüler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder