16 Ocak 2021 Cumartesi

Kadir Şeker davası bozuldu: Mağdur mu kiralık katil mi?

Sevgili kavgasında kadına yönelik şiddete engel olmaya çalışan ve bu esnada Özgür Duran’ı öldürdüğü için hapis cezası verilen Kadir Şeker’in davası bozuldu. Dosya, Şeker’in yeniden yargılanması için Konya Adliyesine gönderildi.

BOLD – Kadir Şeker’in yargılaması yeniden yapılacak. Kararı bozan Bölge Adliye Mahkemesi, davaya katılma talepleri bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da katılmalarını istedi. Ayrıca Şeker’in ‘kiralık katil’ olduğu iddiası da araştırılacak.

SEVGİLİ KAVGASINDA ARAYA GİRDİ

Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda geçen sene 5 Şubat’ta meydana gelen olayda, Özgür Duran’ın sevgilisi Ayşe Dırla’yı dövdüğü gerekçesiyle olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran’ı bıçaklayarak öldürdü.

12 BUÇU YIL HAPİS CEZASI BOZULDU

Olay sonrası tutuklanan Kadir Şeker, ‘kasten adam öldürme’ suçundan yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada önce ömür boyu hapse çarptırıldı. Suçun ‘haksız tahrik’ altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker’in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

‘KİRALIK KATİL’ İDDİASI DA ARAŞTIRILACAK

Cumhuriyet’in haberine göre Konya Bölge Adliye Mahkemesi’nce Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar bozuldu. Yargılamanın yeniden yapılması için dosya, geri gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi, davaya katılma talepleri bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da katılmalarını istedi. Bölge Adliye Mahkemesi ayrıca Özgür Duran’ın ailesinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na Kadir Şeker’in ‘kiralık katil’ olduğunu öne sürerek, suç duyurusunda bulunmalarının da araştırılmasını istedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder