12 Ocak 2021 Salı

YÖK Başkanının Kovid-19 aşısı beklediği eczacılık fakültesinin ne öğrencisi var ne de hocası

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin (RTEÜ) senato toplantısına katılan YÖK Başkanı Yekta Saraç, adeta şok oldu. Toplantıda Eczalık Fakültesinde Kovid-19 için aşı çalışması olup olmadığını soran Saraç “Ne öğrencimiz var ne de hocamız” cevabı aldı.

BOLD – 2 buçuk yıl önce kurulan RTEÜ Eczalık Fakültesinde ne öğrenci ne de hoca olmadığı ortaya çıktı. Üstelik YÖK Başkanının da bu durumdan haberdar olmadığı anlaşıldı.

Evrensel’in haberine göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2021 yılı ilk senato toplantısı, üniversitenin Zihni Derin Yerleşkesinde bulunan İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda yapıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da makam odasından video konferans yöntemiyle senato toplantısına katıldı.

YÖK BAŞKANININ HABERİ YOK

Toplantıya katılan akademisyenlerin verdiği bilgilere göre, Prof. Dr. Yekta Saraç, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a üniversitedeki Eczacılık Fakültesinin ne durumda olduğunu, koronavirüs hastalığı ile ilgili bir aşı çalışmasının olup olmadığını sordu. Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise Eczacılık Fakültesinin şu anda aktif olmadığını, aktif hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ancak çalışmaların ne zaman tamamlanacağı konusunda bir tarih vermedi.

HEM REKTÖR, HEM DEKAN

RTEÜ Eczacılık Fakültesi, 7 Temmuz 2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile kuruldu. 2,5 yıllık zaman diliminde fakülteye herhangi bir dekan ataması yapılmadığı için, RTEÜ Rektörü Karaman, dekanlık görevini de yürütüyor.

RİZELİLER ECZACILIK FAKÜLTESİNİN AÇILMAMASINA TEPKİLİ

Eczacılık Fakültesinin 3 yıla yakındır açılmamasına tepki gösteren Rizeliler, ’Eczacılık Fakültesi bir Üniversitenin vitrin fakültelerinden bir tanesidir. Öğrenci sıkıntısı olmayan, öğrencilerin çok tercih ettiği bir fakültedir. Rizeli siyasetçilerimizin de yıllarca açılması için çalıştığı ve sonunda kurulan Eczacılık Fakültesi ile ilgili herhangi bir adımın atılmamasına hiç kimse akıl erdiremiyor. Üniversitemiz bünyesinde Eczacılık Fakültesini kuracak, hızlı bir şekilde gelişimini sağlayacak öğretim üyelerinin olduğu bilinmektedir. Geçen 2,5 yıllık bir zaman dilimi Rize için özellikle de üniversitemiz için çok önemli bir kayıptır” diyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder