13 Ocak 2021 Çarşamba

Orhan Pamuk’tan yeni roman: Veba Geceleri…

Orhan Pamuk’un dört yıldır hazırlamakta olduğu yeni romanı “Veba Geceleri”, mart ayında Yapı Kredi Yayınları bünyesinde kitapçı raflarında yerini alacak.

BOLD– Birçok ünlü yerli ve yabancı yazarı bünyesinde toplayan Yapı Kredi Yayınları, yayıncılık piyasasındaki büyük daralmaya rağmen 2021 yılının ilk yarısında beş önemli kitap yayımlayacak.

ORHAN PAMUK- VEBA GECELERİ- MART

Orhan Pamuk’un üzerinde dört yıldır çalıştığı tarihi romanı “Veba Geceleri”, 1901 yılında Osmanlı’nın 29. vilayeti Minger adasında geçiyor. Nobel ödüllü yazarın bu yeni romanı sürükleyici bir siyaset ve aşk hikâyesinin arka planında devlet ve birey konularını bir masal havasıyla tartışıyor.

J. K. ROWLNG- “ICKABOG”- OCAK

Harry Potter serisi sayesinde dünyanın en ünlü ve en çok kazanan yazarı olan Rowling’in kendi çocuklarına uykudan önce anlatmak için kaleme aldığı bir masal olan Ickabog, yazarın metinlerinde sık sık işlenen temaları da içeren tek bir hikâyeden oluşuyor. Yapı Kredi Yayınları’nın bu kitaba özel olarak düzenlediği resim yarışmasından seçilen 34 resim de kitabın Türkçe baskısında yer alacak.

AMIN MAALOUF- “EMPEDOKLES’İN DOSTLARI”- ŞUBAT

Maalouf’un sekiz yıl sonra gelen yeni romanı Uygarlıkların Batışı kitabında çözümlemeye çalıştığı insanlığın sonu, uygarlıkların kendini yok etmesi gibi olgulara odaklanıyor.

KAZUO ISHIGURO- “KLARA VE GÜNEŞ”- NİSAN

Ishiguro’nun Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldıktan sonra yazdığı ilk eser olan Klara ve Güneş, mağazadaki yerinden içeriye göz atmaya gelenlerin ve sokaktan geçenlerin davranışlarını dikkatle izleyen, olağanüstü gözlem yeteneğine sahip Yapay Arkadaş Klara’nın hikâyesini anlatıyor.

AHMET ÜMİT- “KAYIP TANRILAR ÜLKESİ”- HAZİRAN

Berlin’de cinayetler işleyen becerikli bir katil. Zeus’un ağzından parşomenlere, insan kanıyla enfes destanlar yazan bir şair. İşlediği cinayetlerle unutulmuş tanrıları yeniden uyanmaya çağıran bir çılgın… Kayıp Tanrılar Ülkesi, Berlin’de başlayıp, Anadolu’da antik Pergamon kentinin surlarında son bulan sıra dışı bir polisiye…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder