12 Ocak 2021 Salı

Trump’ın avukatı Rudy Giuliani hakkında soruşturma açıldı

New York Eyalet Barosu, Başkan Donald Trump’ın kişisel avukatı ve iki dönem kentin belediye başkanlığını yürüten Rudy Giuliani’nin baro üyeliğinin sonlandırılması için soruşturma başlattı.

BOLD – New York Barosu, 6 Ocak’ta Kongre binasının işgali öncesinde bir konuşma yapan Giuliani’nin, üyelikten çıkartılması konusunda çok sayıda baro üyesinden şikayet aldıklarını belirterek, başlattıkları soruşturmanın seyrine göre karar alacaklarını açıkladı.

New York Barosu, kuruluşlarının bir meslek örgütü olduğunu, Giuliani’nin üyeliğinin sonlandırılması halinde avukatlık ruhsatının sonlanmayacağını kaydetti.

New York Barosu, 6 Ocak’taki işgale yol açan kışkırtmanın sadece Trump tarafından yapılmadığını belirterek, Giuliani’yi de suçlandı.

“Trump tek başına hareket etmedi” diyen New York Barosu, iç tüzüklerine göre kuruşlarında ABD hükümetinin devrilmesini savunan hiçbir kimsenin üye olarak kalamayacağını kaydetti; ”Giuliani aleyhine yüzlerce şikayet mektubu aldık. Başlattığımız soruşturmanın sonuçlarına göre karar alacağız” dedi.

ABD’li diplomatlar rahatsız: Başkan Trump görevden uzaklaştırılsın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder