13 Ocak 2021 Çarşamba

Azledilmesi onaylanan Trump için son sözü Senato söyleyecek

Temsilciler Meclisi’nde “isyana teşvik” suçlamasıyla yapılan oylamada Başkan Donald Trump’ın azledilmesi kabul edildi. Cumhuriyetçi bazı vekillerin de evet oyu verdiği oylama sonrası son sözü Senato söyleyecek. Trump, iki kez azledilmesi istenen ilk başkan olarak ABD tarihine geçti.

BOLD – ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada, Başkan Donald Trump’ın “isyana teşvik” ile suçlandığı azil maddesi kabul edildi. Senato, 20 Ocak’tan sonraki bir tarihte Trump’ın yargılamasını gerçekleştirip suçlu olup olmadığına karar verecek.

İKİ KEZ AZLEDİLEN İLK BAŞKAN

Demokratlar, 6 Ocak’taki Kongre baskınından sorumlu tuttukları Trump’ın görevden alınmasını istedi. Uzun bir tartışma bölümünün ardından Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylamada Trump’ın “isyana teşvik” ile suçlandığı azil maddesi 232 evet oyu ile kabul edildi. Azil maddesine 10 Cumhuriyetçi vekilin de evet oyu vermesi dikkati çekti. ABD tarihinde ilk kez Trump, görevden alınması istemiyle iki kez suçlanan ilk başkan olarak kayıtlara geçti.

SENATO’DA 67 OY GEREKİYOR

Trump’ın suçlu olup olmadığına karar verecek olan Senato’nun, söz konusu oylamayı ne zaman yapacağı ise henüz net olarak belli değil. Senatodaki Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, son açıklamasında, Trump’ın yargılamasının yapılacağı oturumun 20 Ocak’tan önce yapılmayacağını bildirdi. Trump’ın Senato yargılamasının Joe Biden dönemine kalması kesinleşmiş oldu. Senato’nun Trump’ı suçlu bulması için en az 67 senatörün evet oyu kullanması gerekiyor.

Whatsapp’a alternatif arayanlara siber güvenlik uzmanından tavsiyeler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder