14 Ocak 2021 Perşembe

Siyasi liderler imaj telaşında

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemlerde ekmek alırken bir hayvanı severken ya da bir konserden karelerle kamuoyunun karşısına çıktı. Son olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da apartman görevlisi bir çifti ziyaret etti. Arka arkaya gelen bu görüntüler siyasi liderlerin yeni imaj arayışlarını gündeme getirdi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Mamak ilçesinde apartman görevlisi Hüsamettin Büke’nin evine konuk oldu. Apartman görevlilerinin yaşadığı sorunları ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, Büke ailesinin kızları Yağmur ve Nehir ile de sohbet ederek çocuklara tablet hediye etti.

Zaman zaman halk arasında görüntü veren Erdoğan’dan sonra objektiflere yansıyan bu görüntü “Erdoğan gibi Kılıçdaroğlu da imaj mı tazeliyor” sorusunu akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu daha önce de 2020 yılında İzmir depreminde evini ve işini kaybeden apartman görevlileriyle bir araya geldi.

Zaman zaman gecekondu mahallerine çat kapı yapan Kılıçdaroğlu bu ziyaretlerini daha önce kamuoyu ile çok paylaşmadı. 2010  yılında  ODTÜ‘de katıldığı bir programda parti olarak gecekonduları ziyaret etme konusunda özeleştiri yapmış ve gecekondu ziyareti yapacağını açıklamıştı. Ve o dönem medyaya açık ziyaretler gerçekleştirdi.

ATLETLİ FOTOĞRAFI BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu objektiflere hep  beyaz gömleklerle yansıdı.  Ancak 2017 yılında “Adalet Yürüyüşü“ sırasında Hürriyet Muhabiri Selahattin Sönmez tarafından çekilen atletli fotoğrafı  büyük ilgi çekti. Hürriyet fotoğrafı “Vatandaş Kemal” başlığıyla manşete taşıdı.

ERDOĞAN: TRAJİKOMİK GÖRÜNTÜLER

Fotoğraf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemine girdi. Erdoğan, “Bu benim vatandaşıma hakarettir” dedi. Erdoğan, “Sen Atatürk’ü atletle yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Bunlar trajikomik görüntüler” ifadesini kullandı.

MOZART İLE İLGİLİ SÖZLERİ ÇOK KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan da son dönemlerde yeni bir imaj arayışında. 2020 yılının son günlerinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni binasının açılışını yaptı. Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki konseri dinledi.  Erdoğan’ın dünyaca ünlü bestekar Wolfgang Amadeus Mozart hakkındaki sözleri ise sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan, “Mozart ile Bach’ı portelerinden tanırlar, Şemsettin ile Meragi’den terennümlerle, Şostakoviç ile Chopin’in bestelerinden ritimler burada buluşacaktır. Şehnaz besteler uvertürlere, kâr-ı natıklar andantelere burada yol gösterecektir” dedi. Erdoğan’ın sözleri tiyatrocu Rutkay Aziz’in, “Cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir” sözlerine karşılık olarak yorumlandı.

FIRINDAN EKMEK ALDI

AKP’li vekil Şahin Tin’in, “Millet kuru ekmek yiyorsa aç değil” şeklindeki sözleri tepki çekince Erdoğan, İstanbul’da bir fırına girerek alışveriş yaptı. Erdoğan, tam buğday, nohutlu ekmek ve simidin de aralarında olduğu 5-6 çeşit ekmek aldı.

ENGELLİ KÖPEĞİ SAHİPLENEN ERDOĞAN ÇİFTİ

Yine geçtiğimiz günlerde Emine Erdoğan, eşi Tayyip Erdoğan’ı ‘Leblebi’ isimli köpeğiyle uğurladı. Ve o anlara ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Emine Erdoğan’ın gönderisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

Emine Erdoğan, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, trafik kazası sonucu kalçasında oluşan kırıklar nedeniyle 4 kez ameliyat geçiren ‘Leblebi’ isimli engelli köpeği sahiplenmişti.

BAHÇELİ İMAJI ‘KLASİK’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli klasik otomobilleriyle poz vermeyi tercih ediyor. Zaman zaman koleksiyonundaki otomobilleriyle Ankara sokaklarında tur atan Bahçeli  arabada Ferdi Tayfur dinliyor.

AKŞENER TÜLBENT İLE HAFIZALARA KAZINDI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener daha çok hayvan sever imajıyla ön plana çıkıyor. 2018 yılında miting için gittiği İzmir’de tecavüze uğrayan bir kediyi sahiplendi. 2019 yılında da parti genel merkezinden çıkarken sokaktaki bir kediyi sahiplendi.  Kediye “Şanslı” ismini verdi. Akşener son olarak 2020 yılında barınaktan sahiplendiği Umut isimli köpeğiyle sosyal medya üzerinden poz verdi.

Akşener 2018 yılında cumhurbaşkanlığı adaylığı kampanyasında da „tülbent” imajıyla seçmenlerin karşısına çıktı. Sosyal medya  hesabı üzerinden tülbent kampanyası başlatan Akşener, “Bizim çılgın projemiz yok. Bizim çılgın projemiz tülbent projesi. Bu barışın, kardeşliğin sembolü. Erkekler kavga edip barışmıyorsa orada bir kadın çıkar alır başından tülbenti atar yere, millet barışır” sözlerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder