14 Ocak 2021 Perşembe

Babacan Erdoğan’ı muhalefeti bölmeye çalışmakla suçladı: Beyhude bir çaba

Deva Partisi lideri Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde dikkat çeken ziyaretlerini eleştirdi. Erdoğan’ın oy kaybı yaşadığını, çözüm olarak da muhalefeti bölmeye ya da yeni desteklerler bulmaya çalıştığını ileri süren Babacan, “Beyhude bir çaba” dedi.

BOLD – Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemde siyasi partilerle görüşmelerini değerlendirdi. FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Babacan, Erdoğan’ın destek aramak ya da partileri bölmek amacıyla yaptığı ziyaretlerden sonuç alamayacağını söyledi.

BABACAN OY KAYBINA DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan’ın partilere art arda yaptığı ziyaretlerin temelinde oy kaybı olduğunu ileri süren Babacan “Şu andaki iktidara hem cumhurbaşkanının kendisine hem de iktidardaki iki partiye destek düşüyor. Çok taraftar ve ortakla desteği belli bir noktada tutabilir miyiz? Kaygısı bu yani, ortaklarımızı çoğaltalım. Bir de muhalefetteki partileri acaba bölebilir miyiz? Onun da şu anda ciddi bir çabası var. İki çaba da beyhude. Bu tür siyasi oyunlarla bu ülkenin sorunları çözülmez. Sorunları çözerseniz vatandaş size destek verir ama sorunları çözmeden sadece yanlış ortakları çoğaltarak bu ülkenin geleceğini teminat altına alamazsınız” dedi.

Babacan iktidarın sürekli oy kaybının altında ekonomik problemlerin olduğunu, çözümün ise hukuk ve ekonomi reformu olduğunu belirtti. Babacan, “Erdoğan’ın şahsi desteği ve iktidar partilerinin toplumsal desteği aşağıya doğru düşüyor. Artık bundan sonra yukarıya dönme şansı yok. Çünkü işsizlik ve yoksulluk sorununu bu hükümet kesinlikle çözemeyecek. Çünkü bu ülkeye uzun vadede yatırım yaparak yeni iş sahası açan yok. Bunun sebebi ise ülkede hukuk niteliği örselenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder