13 Ocak 2021 Çarşamba

Uber yeniden Türkiye yollarında

Türkiye’de büyük tartışmalarla faaliyetlerine son verilen Uber, yeniden yollarında. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Uber, yasak kararının mahkeme kararı ile resmen kaldırıldığını duyurdu.

BOLD – İstinaf mahkemesinin 24 Aralık’ta erişim engelini kaldırdığı Uber, yeniden Türkiye yollarına çıktığını açıkladı. Açıklama Twitter üzerinden yapıldı.

Akıllı telefon üzerinden araç çağırma sistemi olarak da tarif edilen Uber, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba! #uberyeniden”

ERİŞİM YASAĞI 24 ARALIK’TA KALDIRILDI

İstinaf mahkemesi Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren mahkeme kararını 24 Aralık’ta aldığı karar ile iptal etmişti. İstinaf mahkemesi kararı üzerine Uber sarı taksilerle tekrar hizmet vermeye devam edeceklerini açıklamıştı.

Uber yetkilileri 24 Aralık’taki kararın ardından “Türkiye’ye inanıyoruz ve  bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye  devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

14 BİN ŞOFÖR, 4 BUÇUK MİLYON KULLANICI

Uber’e ilişkin olarak taksici dernekleri ve birlikleri tarafından açılan dava sonrası alt mahkeme, Uber’in Türkiye’deki tüm faaliyetlerini sonlandırma, web sitesi ve uygulamalarına erişim engeli getirilmesine hükmetmişti. Uber 14 binden fazla aktif taksi sürücüsünün Uber’i kullandığını ve Türkiye’de 4,5 milyondan fazla Uber kullanıcısı olduğunu açıklamıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder