14 Ocak 2021 Perşembe

Aşıda kaos: Halk randevu aldı ama aşı bulunmuyor

Koronavirüs aşısı ile ilgili randevu sistemi devreye girdi. Aşı olmak için randevu alanlar ise büyük şok yaşadı. Bazı hastanelerde uzun kuyruklar oluşurken aşı olmadığı için çok sayıda kişi geri gönderildi.

BOLD – Koronavirüse karşı uzun süredir beklenen aşılama süreci başladı. İlk gün 280 binden fazla sağlıkçı aşı yaptırdı. Bazı hastanelerde uzun kuyruklar oluştu. Sınırlı sayıdaki aşı nedeniyle aşı için randevu alanlar elleri boş döndü.

AŞILAR AİLE MERKEZLERİNE ULAŞMADI

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ı haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin canlı yayında aşılanmasının ardından Türkiye’de uzun süredir beklenen koronavirüse karşı aşılama süreci başladı. Sürecin sorunlarla başladığını aktaran Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Sezen, “Yine bir kaosa uyandık. Plansız bir şekilde aşılama başladı. Aşılar illere gitmiş ama illerde aile sağlığı merkezlerine ulaşmamış. Bazı aile sağlığı merkezlerine ulaşan aşılar, sadece oradaki çalışanlara yetecek kadar” dedi.

RANDEVULAR HABERSİZ DEĞİŞTİRİLİYOR

Bakanlığın kendilerinden habersiz randevu planını da değiştirdiğini belirten Sezen, “Şimdi bir SMS gönderildi bize, randevu planlarımıza müdahale etmişler. Bizden habersiz hasta randevu programımıza bir kişiye günde 24 sağlık çalışanı düşecek şekilde aşı randevuları eklenmiş. Ama bizim elimizde randevuya gelecek sağlık çalışanına aşı yok” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI YOK

“Bir yandan hasta bakacaksınız, bir yandan aşı yapacaksınız gibi bir durum oldu” diyen Sezen, “Bizim önerimiz, talep ettiğimiz kadar aşı gelsin, bunları randevulara göre yapalım. Şimdi hasta randevum var ama bu randevu sırasında sağlık çalışanları da aşılanmayı bekliyor. Üstelik aşı da yok” dedi. Sene ayrıca aşı yapılacak saatlerde sadece aşılamanın yapılıyor olması gerektiğini kaydetti.

SİSTEM ÇÖKTÜ RANDEVU ALAMADILAR

Kendisi de aşılanmak için randevu almak isteyen sağlık çalışanlarından Ankara Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül ise “Akşamdan itibaren sistem açıldı. Uzun bir süre arıza verdi ve randevu alamadık. Sadece Şehir Hastanesi randevu veriyordu. Aile hekimleri için ‘işlem yapılamıyor’ uyarısı alıyorduk. Alo 182’yi arayarak randevu almayı denedik, sistemleri çökmüştü. Saat 13.30’a kadar ulaşamadım. Sonrasında aile hekimimden randevu aldım. Sabah 09.00’da aile hekimimi aradım, ‘Aşınız var mı’ diye sordum. ‘Ne aşısı?’ karşılığını aldım. Aşı yapılacağından haberleri yoktu” dedi.

İstanbul Valiliğinden kar uyarısı: Zorunlu olmadıkça çıkmayın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder