13 Ocak 2021 Çarşamba

Devlet hastanesi parası olmayan koronalı hastayı tedavi etmedi

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve ağırlaşması sonrası İzmir Torbalı Devlet Hastanesine kaldırılan hastadan para istendi. SGK güvencesi olmadığı için bin 632 lira fatura çıkarılan hasta, tutanakla taburcu edildi.

BOLD – İzmir Torbalı Devlet Hastanesi’nde yatan Kovid 19 hastası Kutbettin Köstetçi’den ücret istendi. Parası olmayan hasta tedavi edilmeden hastaneden gönderildi.

HASTANE YÖNETİMİ TABURU ETTİ

İddiaya göre, 11 Ocak’ta koronavirüs testi pozitif çıkan Kutbettin Köstekçi (51), ağırlaşınca Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 gün yoğun bakımda kalan Köstekçi’ye SGK’siz olduğu için 1632 lira fatura çıkarıldı. Parası olmadığını söyleyen Köstekçi, hastane yönetimi tarafından tutulan tutanakla taburcu edildi. Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre tutanakta, “Sosyal güvencesi olmadığı için ücretli tedavi uygulandığı, 1632 lira tedavi gideri olduğu ve ödeyemediğini beyan etmiştir. Borcu ileri bir tarihte ödeyeceği beyan edilerek taburcu edildi” denildi.

ÖZEL HASTANELERDE BİLE TEDAVİ ÜCRETSİZ DENİLMİŞTİ

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Kılıç, “Aslında taburcu edilmiyor, parası olmadığı için hem de daha iyileşmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. AKP iktidarı pandeminin başladığı tarihten beri ‘Özel hastanelerde bile koronavirüs tedavisi ücretsiz!’ diyor. Bırakın özel hastaneyi devlet hastanesinde bile korona tedavisinin ücretli olduğunu Torbalı’daki bu olay ortaya koymaktadır” dedi.

HASTALAR HASTANEYE GİTMEYE KORKUYOR

Hala testi pozitif olan Köstekçi’nin, bir yandan hastalığı nasıl yeneceğini diğer yandan da bu borcu nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğünü ifade eden Kılıç, “Sağlık Bakanı’na ve bakanlığın bürokratlarına şunu sormak istiyorum: Köstekçi gibi SGK’si olmayan hastalar parasından korkup hastaneye yatmaz ve daha fazla kişiye bu hastalığı bulaştırırsa bunun sorumlusu kim olur? Yazık değil mi bu millete?” dedi.

Whatsapp’a alternatif arayanlara siber güvenlik uzmanından tavsiyeler

Whatsapp’a alternatif arayanlara siber güvenlik uzmanından tavsiyeler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder