3 Mart 2021 Çarşamba

ABD’deki ‘Stop Erdoğan’ ilanı AKP’yi kızdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile uzun süredir telefon görüşmesi yapmak için çabalarken New York caddelerindeki ‘Stop Erdogan’ ilanı AKP’nin tepkisini çekti. 

BOLD – New York Time Square’de yer alan reklam panoları, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan karşıtı ilanlarla doldu. ‘STOP ERDOGAN’ yazılı ilanlarla Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin durdurulması talep edildi. İlan, ABD’ye yakınlaşmak isteyen AKP Hükumeti’ni kızdırdı.

ÖMER ÇELİK AÇIKLAMA YAPTI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklama ile ‘Stop Erdoğan’ yazılı ilanlara tepki gösterdi. İlanla ilgili Hizmet Hareketi’ni suçlayan Çelik, “Bunların Cumhurbaşkanımıza saldırıları milletimize düşman oldukları içindir. Cumhurbaşkanımızın arkasında milletimizin iradesi ve desteği var. Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi ile bu terör ve ihanet şebekesi ile mücadele sonuna kadar sürecektir. Planlarının önünde en büyük engel olarak Cumhurbaşkanımızı gördüğü için dünyanın her yerinde Erdoğan düşmanlığı yapıyorlar” dedi.

AK TROLLER DE ORTAYA ÇIKTI

Uzun süre sosyal medyada sessiz kalan AKP’ye yakın trollerin de “Stop Erdoğan” etiketiyle hashtag açmaları dikkat çekti. Binlerce trolün “Stop Erdoğan” etiketiyle attıkları tweetler sonrası “Stop Erdoğan” etiketi kısa sürede Türkiye gündeminde üst sıralara kadar yükseldi.

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ HER PLATFORMDA ANLATILIYOR

Hizmet hareketi gönüllüleri, daha önce de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı insan hakları ihlallerini gündeme getirmek için birçok organizasyona imza attı. Senatörler, Temsilciler Meclisi üyelerine yapılan sunumlar sonrasında senatörler ve Temsilciler Meclisi üyeleri ABD Başkanı’na Erdoğan’ı durdurması için mektuplar yazdı. Daha önce yine New York’ta taksilerin üzerlerinde bulunan reklam panolarına Erdoğan’ın yaptığı insan hakları ihlalleriyle ilgili ilanlar verilmişti.

AKP’nin dış politikasının maliyeti: Savunma sanayii ambargolarla eziliyor

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder