5 Mart 2021 Cuma

Tam 5 yıl önce el konulan Zaman gazetesine Enes Kanter jesti

NBA’de Portland Trail Blazers, Enes Kanter’in harika performansıyla Sacramento Kings’i 123-119 mağlup etti. Enes Kanter, 22 sayı, 21 ribaundla maçın oyuncusu oldu. Galibiyeti de tam 5 yıl önce el konulan Zaman gazetesine adadı.

MUHAMMET ALİ TOKSOY | BOLD NBA

NBA’de All-Star öncesinde son maçlar bu sabah karşı oynandı. Batı Konferansında Portland Trail Blazers, Sacramento Kings ile karşılaştı. Dün oynadığı Golden State Warriors maçının üzerinden 24 saat geçmeden, Sacramento maçına çıkan Portland, karşılaşmaya hızlı başladı. Lillard ve Enes Kanter’in etkili oyunuyla ilk çeyreği 30-27 önde geçen Portland, son maçında Lakers’ı mağlup eden rakibi karşısında ilk devreyi de 59-56 önde tamamlamayı başardı.

KANTER TAKIMINI OYUNDA TUTTU

Devre arasından hızlı dönen Sacramento aradaki farkı kapattı ve 3. çeyreği 90-89 önde tamamlamayı başardı. Maçın son çeyreğinde etkili oyununu sürdüren Sacramento, bitime 5 dakika kala 103-98 öne geçerek farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Bu dakikalarda Enes Kanter bulduğu 4 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 blok ve etkili savunmasıyla takımını oyunda tuttu. Damian Lillard’ında devreye girmesiyle Portland son 5 saniyeye 121-118 önde girdi. Bitime 4 saniye kala Sacramento’da Fox serbest atış çizgisine geldi. İlk atışını sayıya çeviren Fox durumu 121-119‘a getirdi. Eşitliği sağlamak için Fox ikinci atışını bilerek kaçırdı ancak ribaundu takım arkadaşları değil, maçın oyuncusu Enes Kanter alınca, Portland son anları büyük çekişmeye sahne olan maçı kazanmayı başardı. Enes Kanter maçı 22 sayı, 21 ribaund, 2 asist, 1 blok ve 1 top çalmayla double-double yaparak tamamladı. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Koç Terry Stotts Enes Kanter için ” O bir Türk savaşçısı ve inanılmaz oynuyor” açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz günlerde 2000 ofansif ribaund sınırını geçerek büyük bir başarıya imza atan Enes Kanter, bu alanda NBA tarihindeki 98.oyuncu olmuştu. Aktif oyuncular arasında ofansif ribaund sıralamasında Enes Kanter, bu sezon 2. sırada yer alıyor.

ENES KANTER GALİBİYETİ ZAMAN GAZETESİNE ADADI

Enes Kanter, sosyal medya hesabından attığı twetle Sacramento Kings galibiyetini, 5 yıl önce polis zoruyla el konulan Zaman gazetesine adadı. Muhalif medyayı susturma çabası içinde olan Erdoğan rejiminin baskın sırasında plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandığını yazdı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder