5 Mart 2021 Cuma

Hakan Atilla, Borsa İstanbul’dan ayrılıyor

ABD’de görülen Halkbank davasında hapis yatan Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla istifa edecek.  1 ay izne ayrılan Atilla’nın görevi bırakmasının arkasında AKP Hükumetinin, ABD Başkanı Joe Biden ile temas çabalarının yattığı iddia edildi.

BOLD – Halkbank davasında tutuklanan ve ABD’de 28 ay cezaevinde yatan Atilla, cezasının ardından temmuz 2019’da Türkiye’ye döndü. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak çiçeklerle karşıladı. Atilla, Türkiye’ye dönüşünün üzerinden 3 ay geçmeden 22 Ekim 2019 tarihinde Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne atandı.

18 BİN TL HUZUR HAKKI

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aldığı 18 bin TL’lik huzur hakkıyla gündeme geldi. Atilla’nın kendi isteği ile 1 ay izne ayrıldığı ekonomi kulislerine yansırken, Habertürk gazetesinin haberine göre Atilla, 26 Mart’taki Borsa İstanbul Genel Kurulu öncesi istifasını açıklayacak. Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne geri dönmeyecek. Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası sonrası Atilla’nın da görevi bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

ATİLLA’NIN İSTİFASI VE ABD İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Joe Biden ile temasa geçemiyor. Biden’in Erdoğan’ın telefonlarına çıkmadığı ifade ediliyor. Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın Borsa İstanbul Başkanlığı’ndan istifasının ABD ile olan ilişkileri nasıl etkileyeceği merak konusu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder