4 Mart 2021 Perşembe

ABD’deki ‘Stop Erdoğan’ ilanına Ankara’dan soruşturma

Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekmek için ABD’nin New York şehrinde verilen ‘Stop Erdoğan’ reklamları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

BOLD – ABD merkezli Advocates of Silenced Turkey (Susturulan Türkiye’nin Savunucuları) tarafından New York’taki Times Meydanı’nda dijital ekrana ‘Stop Erdoğan’ yazılı reklam verildi. Bu reklam sayesinde başta ABD olmak üzere tüm dünyada milyonlarca insan, Erdoğan’ın hukuksuzluklarını bir kez daha hatırladı.

Reklama Twitter üzerinden tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, reklamda Erdoğan’a değil Türk milletine saldırı yapıldığını öne sürdü. “Cumhurbaşkanımızın kararlı yürüyüşünü durduramazlar” dedi.

Bu açıklamanın hemen ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. ABD’nin New York kentinde reklamları veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Amerika’nın New York eyaletindeki bir kısım caddelerde bulunan reklam panolarında: ‘STOP TRIPLED IN FEMICIDE ERDOGAN’S TURKEY’, ‘5,000 WOMEN +780 BABIES ARE POLITICAL PRISONERS IN TURKEY’ şeklinde ilanların verildiği, bu ilanların giderlerinin Türkiye’deki sessizler tarafından karşılandığı ve organize edildiğine dair videoların bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine, yapılan paylaşımlar ihbar kabul edilerek reklam ilanlarını veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder