4 Mart 2021 Perşembe

Askıya ekmek bırakanlar şimdi askıdan ekmek almaya başladı

Ekim ayında Devlet Bahçeli’nin başlattığı ‘ekonomik krizin itirafı’ niteliğindeki askıda ekmek projesi halkı açlıktan kurtardı. Geçen yıl askıda ekmek kampanyasına bağışta bulunan vatandaşlar, bu yıl askıdan ekmek almaya başladı.

BOLD – Ekonomik kriz ve salgının etkisiyle zor günler geçiren halk, askıda ekmek uygulamasına ve bayat ekmeğe yöneldi. Askıda ekmeğe talep üç kat arttı. Durumu iyi gibi gözükenlerin bile askıdan ekmek alması fırıncıları şaşırtıyor.

Geçen yıl askıdaki ekmekten yararlananların sayısının 30 civarlarında olduğunu vurgulayan fırıncı Şeref Arslan, “Geçtiğimiz yıla bakınca neredeyse yüzde 200 artış var. Bu da gösteriyor ki vatandaşın alım gücü gerçekten düşmüş. Şöyle bir durumda var; geçen yıl askıda ekmek kampanyamıza bağışta bulunan vatandaş, bu yıl kendisi askıdan ekmek almaya başladı. Bu sene ayrıca bağış yapan vatandaş sayımız da azaldı. Ancak gelen hiçbir vatandaşımızı geri çevirmiyoruz. Yaşananlara çok üzülüyoruz” dedi.

HALK, KURU EKMEĞİ TALEP EDER OLDU

Askıda ekmek bulamayanların bayat ekmek aldığını söyleyen fırın çalışanı Ramazan Süt ise, “Bayat ekmek isteyen son zamanlarda çok oluyor. Adedini 75 kuruştan veriyoruz. Özellikle pandemiden sonra çok çabuk tükeniyor. Çünkü insanların geçim sıkıntısı, ekmeğin de unun da pahalı olması bunu gerektiriyor. Askıda ekmek uygulamasından da günde 100 ekmek gidiyor. Geçen senelere oranla bu uygulamalardan faydalanan vatandaşın sayısı arttı. İnsanlar maalesef artık sadece kuru ekmeğe talip oluyorlar. Gidişat kötü” dedi.

“ÇOCUKLAR EVDE AÇ BEKLİYOR”

Fırından bayat ekmek ve askıda ekmek alan 3 çocuk annesi Kader Ayazlı da “Eşim işsiz. Günde 7-8 ekmek tüketiyoruz. Güç yaşam koşulları altında ancak bu şekilde davranmak zorundayız. Yoksa çocuklarım da biz de aç kalırız. Pandemi bizi tamamen bitirdi. Sonumuz ne olacak bilemiyoruz” dedi. 3 tanesi 1 TL’den günde 12 adet bayat etmek alan Suriye uyruklu Macit Alalavi de “Kalabalık bir aileyiz. 5 çocuk ve hanım ve ben toplamda 7 kişiyiz. İnşaatlarda çalışıyorum. Bin–bin 500 TL kazanabiliyorum. Para yetmediği için mecburen bayat ekmek yiyoruz” dedi .

AİHM’den Cemaat davalarının seyrini değiştirecek hamle

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder