6 Mart 2021 Cumartesi

ABD’li üst düzey diplomat: Erdoğan ikili oynuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili ABD basınında bir makale daha çıktı. ABD’li üst düzey diplomata dayandırılan yazıda, “Erdoğan, ABD ve AB ile ilişkileri geliştirmek istiyor. Ancak ABD ve AB bu defa Erdoğan’a karşı son derece tetikte” ifadeleri yer aldı.

BOLD – voanews.com uluslararası servisinde yer alan bir analize göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllar süren gergin ilişkilerden sonra atı ile yeni bir sayfa açmayı umut ediyor. Ancak bu uğurda yaptığı hamleler, Washington’da şüpheyle karşılanıyor ve dahası, diplomatik bir algı operasyonun bir parçası kabul ediliyor.

İKİLİ OYNUYOR

ABD’li üst düzey bir diplomat VOA’ya demecinde, Erdoğan’ın niyetine şüpheyle yaklaşıldığının altını çizerek, “İkili oynuyor. İç muhalefete yönelik baskıları hafiflettiği veya Rusya ile S-400 anlaşmasından vazgeçtiğine dair hiçbir işaret yok” dedi.

AĞZININ İKİ TARAFIYLA KONUŞUYOR

ABD’li ve Batılı yetkililer, Erdoğan’ın niyetlerine şüpheyle yaklaşmalarının pek de şaşırtıcı olmadığını söylüyor. Batılı bir diplomat, “Ağzının her iki tarafından konuştuğu sonucuna varmamak zor” dedi.

Makalede, Biden yönetiminin Türkiye konusunda, Beyaz Saray’daki selefi Donald Trump’tan daha sert bir tavır takınacağı, henüz seçilmeden önce Erdoğan’ı otokrat ilan ederek mücadele sinyali verdiği ve son olarak da Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunduğunun altı çizildi.

Makalede, Doğu Akdeniz’de yaşanan krizle ilgili de değerlendirmeler yer aldı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder