2 Mart 2021 Salı

Hükumet aradığı geliri halkta buldu: Denetimler artacak!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde her hafta 50 binin üzerinde kişiye 3 bin 150 liraya kadar ceza kesiliyor. Gelirleri artırma peşinde olan hükumet, “Kontrollü Normalleşme” adı altında denetimleri sıklaştırma kararı aldı.

BOLD – AKP Hükumeti, koronavirüs cezaları ile geçen yıl hedeflediği idari para cezası gelirlerini ikiye katladı. Artık her ay bütçeye 1 milyar lira, koronavirüs nedeniyle kesilen cezalardan geliyor. Cezaları artırma peşinde olan hükumet, kontrollü normalleşme ile yoğun denetim yapma kararı aldı.

YENİ VE DAHA YOĞUN DENETİM MODELİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “İllerimizin risk düzeyine göre ‘Kontrollü Normalleşme’ döneminde yeni ve daha yoğun denetim modeline geçiyoruz. Milletimizin fedakarlığı ve kurallara uyma hassasiyetiyle, bu süreci inşallah birlikte atlatacağız. Temizlik, maske, mesafe ve tüm kurallara uyarak hep birlikte…”

POLİS ÖNÜNE GELENE CEZA KESİYOR

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalara yönelik denetimler sürüyor. Yasaklara uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor. Son aylarda yapılan yoğun denetimler sonrasında koronavirüsten dolayı kesilen aylık ceza miktarı toplamı 1 milyar lirayı aştı. Polislere yapılan ceza kesme baskısı sonrasında halka tuzak kurup, maskesini düzeltenlere de ceza kesilmesi dikkat çekti.

15 Temmuz’dan 1.5 yıl önce atılacak 63 general belirlendi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder