6 Mart 2021 Cumartesi

Zimmetine para geçirdiği iddia edilen eski kayyum görevden alındı

Kayyum olarak getirildiği Mardin Kültür Daire Başkanlığı döneminde hakkında zimmetine para geçirdiği iddia edilen Yakup Sarı, bu suçlama nedeniyle Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alındı.

BOLD – Eski Mardin Kültür Daire Başkanlığı kayyumu, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı görevinden alındı. Sarı’nın kayyum görevi yaparken zimmetine para geçirdiği öne sürülüyordu.

KÜLTÜR DAİRE BAŞKANLIĞINA ATANMIŞTI

Cumhuriyet’ten Seyfettin Mete’nin haberine göre Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Sarı görevden alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı emrine çekildi. Vali Mustafa Yaman’ın HDP’li Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ın yerine kayyum olarak atandığında Yakup Sarı da Mardin İl Milli Eğitim Müdürü görevini yaparken, Mardin Kültür Daire Başkanı’nın yerine kayyum olarak atanmıştı.

400 BİN LİRA FAZLADAN ÖDENMİŞ GİBİ GÖSTERİLDİ

Mardin Kültür Daire Başkanı’nın yerine kayyum atanıp başkanlık görevine getirilen Yakup Sarı, Nihat Hatipoğlu’nu Mardin’e getirerek konferans düzenledi. Sarı bu konferans için Hatipoğlu’na 60 bin lira öderken, bütçeden ise Hatipoğlu’na ödenmiş gibi göstererek, 400 bin TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edilmişti. Sarı’nın dün görevden alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon biriminde görevlendirilmesinin bu dava ile ilgili olduğu ileri sürüldü.

KAYYUM VALİ HAKKINDA DA SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum dönemindeki usulsüzlük ve yolsuzluklara ilişkin mülkiye müfettişlerinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor. Bu kapsamda eski kayyum Mustafa Yaman hakkında soruşturma başlatıldı. Hakkında fezleke hazırlanan kayyum Yaman’a, milyonlarca lira parayı yandaşlara dağıttığı ve rüşvet aldığı iddiasıyla suçlamalar yöneltildi. Dosyasının bir örneği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen Yaman’a ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın yargılama izni vermesi bekleniyor.

3. dalga mı?: Korona hasta sayıları patladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder