6 Mart 2021 Cumartesi

Kılıçdaroğlu: MHP desteği çektiği an erken seçime gidilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin AKP’ye verdiği desteğini çekmesinin ardından erken seçime gidileceğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ı esir teslim aldığını iddia etti. 

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteğini çekmesinin ardından erken seçime gidileceğini öne sürdü.

MHP’NİN DESTEĞİNİ ÇEKMESİYLE ERKEN SEÇİME GİDİLİR

KRT TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçimle ilgili “Meclis’te MHP ve AKP’de el kaldırıp indirme şeklinde koşullanmış bir milletvekili grubu var. Bir kişinin talimatıyla el kaldırılıp indirilerek erken seçime gidilebilir veya Bahçeli, ‘ben sana bu kadar destek verdim, Türkiye’yi düzelt, işsizliği azalt, demokrasiyi getir dedim, sen bunların hiçbirisini yapmadın, ben de kusura bakma artık desteğimi çekiyorum’ dediği anda erken seçime gidilir. Onun dışında bizim erken seçimi parlamentodan geçirmek gibi bir şeyimiz yok” dedi.

BAHÇELİ ERDOĞAN’I TESLİM ALDI

Bahçeli’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı teslim aldığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kendi koltuğundan korkuyor. Koltuğunu korumak için de dayandığı tek kişi sayın Bahçeli. Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi kapatılsın demesi, Erdoğan’ın da bu konuda hiçbir yorum yapmaması ilginç. Neden Anayasa Mahkemesi kapatılsın? Erdoğan’ın ‘Bu asla söz konusu olamaz’ demesi lazım. Partilerinin yetkili kurulları ya da sözcülerinden de böyle bir açıklama gelmedi. Cumhur İttifakı aslında bir düşünce ittifakı değil. Bir koltuğun korunmasına yönelik bir araya gelen bir ittifak. Erdoğan’ın koltuğu korunmalı ve Erdoğan burada kalmadı. Cumhur İttifakı’nın ve Başkanlık Sistemi’nin güçlendirilmesini istiyor Bahçeli” dedi.

HDP’YE OLAĞANÜSTÜ BASKI UYGULANIYOR

HDP’nin 6.5 milyon oy aldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Siz HDP’yi kapatarak, 6.5 milyon insanı cezalandıracaksanız, bunun adı demokrasi değil. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsunları ise, Anayasa böyle tanımlıyorsa, tüzel kişilik suç işlemez, içindeki insanlar suç işlerler. Varsa onunla ilgili bir şey, davalar açıyorsunuz zaten, hapse atıyorsunuz, kayyumlar atıyorsunuz zaten. Haklı mısınız, haksız mısınız, o da belli değil çünkü netleşmiş bir yargı kararı yok. HDP üzerine olağanüstü bir baskı uygulanıyor. Gördüğüm tablo şu; iktidar kendisine oy vermeyen bütün Kürtleri cezalandırmak istiyor” dedi.

DAMADIN NEREDE OLDUĞUNU TOPLUM MERAK EDİYOR, BİZ DE SORDUK

Damat Berat Albayrak’ın nerede olduğunu toplumun sorduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bunu espri ile sormaya başladık, damat dava açtı. Espriden anlamayan bir kişinin devleti ya da belli bir yeri yönetme şansı yoktur. O at gözlüğü takmış gibi belli bir noktaya bakar ve o çerçevede hareket eder. Oysa çok geniş bir toplumsal alan var, o alan içerisinde Türkiye var. Bütün bunlara baktığınız zaman göremiyorsanız, espriden de, nükteden de anlamazsınız, hayattan da zevk almazsınız” dedi.

3. dalga mı?: Korona hasta sayıları patladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder