14 Nisan 2021 Çarşamba

4 maaşlı ‘hiç’: İbrahim Kalın kimdir

Dört ayrı yerden maaş alan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ‘Hiç oldum’ türküsü sosyal medyayı salladı. Top sakaldan İslamcı bıyığa evrilen İbrahim Kalın kimdir?

BOLD ANALİZ – Söz ve müziği kendisine ait ‘Hiç oldum’ türküsünü YouTube üzerinden paylaşan Kalın, bu eser için sanatçı Erkan Oğur ile ortak çalıştı. Söylediği türkü ve aldığı maaşlarla gündem olan Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hiç vazgeçmediği bir isim. Erdoğan Başbakanlığı döneminde Kalın’ı önce danışmanı, sonra başdanışmanı son olarak Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı yaptı.

HEP SARAY’IN A TAKIMINDA

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde A takımında yer alan Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğüne getirildi. Kalın ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlık görevini yürütüyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki üç ayrı görev için ayrı maaş alıp almadığı ise bilinmiyor.

TODAYS ZAMAN’DA YAZILAR YAZDI

Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Kalın, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nde 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tahsilini Malezya’da yaptı. George Washington Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezinde akademik araştırmalar yaptı. College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde dersler verdi. Hizmet Hareketi’nin kapatılan İngilizce yayın yapan gazetesi Todays Zaman’da yazılar yazdı.

AKP’NİN DÜŞÜNCE KURULUŞU SETA’NIN KURUCUSU

2005-2009 yılları arasında Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı kurucu başkanlığı yapan Kalın, AKP’nin düşünce kuruluşu olarak hizmet verdi. Avrupa ve ABD’nin Türkiye ile kurduğu kritik temaslarda hep ilk görüşen isim olan Kalın, Erdoğan’ın sağ kolu olunca top sakallı imajından İslamcı bıyığa evrildi.

TÜRKSAT, İKİ ÜNİVERSİTE VE CUMHURBAŞKANLIĞINDAN MAAŞ

Saz çalan Kalın, aynı zamanda tasavvuf alanında kitaplar yazdı. Akıl ve Erdem, Varlık ve İdrak, Ben, Öteki ve Ötesi: İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş adlı çalışmaları bulunan Kalın’ın aldığı maaşlar ise hayatıyla ters düştü.  Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda üç ayrı sıfatı bulunan Kalın, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyesi olarak da maaş alıyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliğinden de evine maaş giren Kalın, dersler verdiği İbn-i Haldun Üniversitesi’nde de maaş alıyor.

 

4 maaşlı ‘hiç’: İbrahim Kalın kimdir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder