14 Nisan 2021 Çarşamba

Halk merak edip Google sordu: 128 milyar dolar nerede?

“128 milyar dolar” ifadesi, Türkiye’deki internet kullanıcıları tarafından 9 Nisan’da en çok aratılanlar arasında yer aldı. Aramanın en çok yapıldığı kentler de AKP’li seçmenlerin çoğunlukta olduğu Rize, Düzce, Kocaeli, Isparta ve Samsun oldu.

BOLD – CHP’nin, “Merkez Bankasının (MB) 128 milyar dolar rezervinin eritildiği” iddiası, halkın da dikkatini çekti. İnternet kullanıcıları 128 milyar dolara ne olduğunu Google sordu.

EN ÇOK AKP’Lİ BELEDİYELERİN YÖNETTİĞİ KENTLER MERAK ETTİ

Google arama istatistiklerine göre, “128 milyar dolar” ifadesi, Türkiye’deki internet kullanıcıları tarafından 9 Nisan’da “en çok aratılanlar arasında” yer aldı. Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi’nin haberine göre aramanın en çok yapıldığı kentler de dikkat çekti. 12 Nisan tarihli istatistiklere göre, Google’da “128 milyar dolar”ı en fazla arayan kentler, Rize, Düzce, Kocaeli, Isparta ve Samsun oldu. Bu kentlerin 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Erdoğan” demiş olması ve AKP’li belediyelerce yönetilmesi dikkat çekti.

SALGIN NEDENİYLE AFİŞ ASMAK YASAKLANDI

CHP’nin yurt genelinde astığı “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartları savcılık kararıyla indirilirken, Karaman Valiliği “koronavirüs tedbirleri” kapsamında bir ay boyunca “afiş asma yasağı koyarak” CHP afişlerinin kaldırılmasını sağladı. CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ise polislerin getirdiği tebligatı, “Anayasadan aldığımız haklarımızı kullanmamıza rağmen bir siyasi parti çalışması olan ve suç teşkil etmeyen pankartların indirilişi kararını tebliğ aldım” notunu yazarak imzaladı.

256 KAĞIDIN YARISINI NETTİNİZ? DEYİVERSENİZE

CHP’nin Merkez Bankası rezervlerinin harcanmasıyla ilgili iktidara yönelttiği “128 milyar dolar nerede?” sorusunun yer aldığı afişler, savcılık talimatıyla parti binalarından sökülmeye devam ediyor. Son olarak Kastamonu’da da CHP İl Başkanlığı binasına asılan “128 milyar dolar nerede?” afişleri savcılık talimatıyla emniyet ekipleri tarafından söküldü, onun yerine ise yerine “256 kağıdın yarısını nettiniz? Deyivesenize?” yazılı bir afiş asıldı. O afiş de itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

Ahmet Altan hakkında tahliye kararı

Halk merak edip Google sordu: 128 milyar dolar nerede? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder