14 Nisan 2021 Çarşamba

Mısır’la görüşmeler sıklaştı, sırada büyükelçi ataması var

Mısır’la ilişkilerin düzelmesi adına görüşmelerin devam ettiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yakında her iki ülkenin bakan yardımcılarının yapacağı görüşmede büyükelçi atamasının gündeme geleceğini söyledi.

BOLD – Gündemle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır’la ilişkilerin düzeltilmesi adına yapılan görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Çavuşoğlu, Rusya’nın seyahat kararının arkasında siyasi bir gerekçe olmadığını, kararın tamamen sağlık nedeniyle alındığını öne sürdü.

TÜRKİYE – MISIR ARASINDA KARŞILIKLI ZİYARETLER BAŞLAYABİLİR

Dış politikada öne çıkan konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ayrıntılarını da anlattı. İki ülkenin yeni dönemde karşılıklı ziyaretlere başlayabileceğini söyleyen Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde bir toplantı yapmayı da planladıklarını ama tarihinin henüz net olmadığını kaydetti. Samih Şukri ile görüşmesinde Kahire’ye büyükelçi atanması konusunun ise gündeme gelmediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Bu konuyu henüz konuşmadık. Bakan Yardımcılarının yapacağı toplantıda gündeme gelecektir” dedi.

SAĞLIK UYGULAMALARINI GÖRMEK İÇİN RUSYA’DAN HEYET GELECEK

Rusya’nın Türkiye ile uçuşları sınırlaması hakkında açıklamada bulunan Çavuşoğlu, “Rusya’nın seyahat kararının arkasında siyasi bir gerekçe görmüyorum, tamamen sağlık nedeniyle alınmış bir karar” dedi. Almanya ile geçen sene yapılan iş birliği anlaşmasını bu yıl Rusya’ya teklif ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, Rusya’dan bir heyetin sağlık uygulamalarını yerinde görmek için Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

 

Yargı AKP’ye dokunamıyor!

Mısır’la görüşmeler sıklaştı, sırada büyükelçi ataması var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder