14 Nisan 2021 Çarşamba

Çin aşısında bir aracı şirket daha ortaya çıktı

Daha uygun fiyata batı menşeli koronavirüs aşısı almak yerine güvenilirliği belirlenmeden Çin aşısı alınmasının cevabı hükumet tarafından verilemezken, aşıların Çin’den Türkiye’ye getirilmesinde bir aracı şirket daha ortaya çıktı. Faz-3 çalışmaları sırasında aşıların Çin’den Keytech isimli şirket tarafından getirildiği öğrenildi.

BOLD – Keymen İlaç tarafından Türkiye’ye getirilen Çin menşeli Sinovac aşısında bir aracı şirket daha ortaya çıktı. Faz-3 çalışmaları sırasında aşıların Çin’den Keytech isimli şirket tarafından getirildiği öğrenildi. Şirketin Hindistan ortaklı olduğu belirlendi.

ŞİRKET SALGIN TÜRKİYE’DE GÖRÜLMEDEN BİR HAFTA ÖNCE KURULDU

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki bilgilerde Keytech Bio Pharma İlaç isimli şirket 5 Mart 2020 tarihinde kuruldu. Bu şirketi, Sinovac aşısını getiren aracı şirket olan Keymen İlaç’ın sahibi Cantürk Alagöz ile Hindistanlı Syed Saader Ahmed, 245 bin TL sermayeyle kurdu. Keytech Bio Pharma, kurulduktan iki buçuk ay sonra ise Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı’na bir yazı gönderdi. Görevinden istifa eden eski TÜSEB Başkanı Adil Mardinoğlu imzalı yazıda, “TÜSEB’in destekleyici olduğu Sinovac aşısının Faz-3 klinik çalışmalarında klinik ürün ve aşı ithalatı için Keytech Bio Pharma İlaç Şirketi’nin TÜSEB adına yetkili olduğu” ifade edildi.

MUHATAP ÜRETİCİ FİRMA DEĞİL, KEYTECH ÇIKTI

Çin Sinovac Şirketi’nin Keytech Bio Pharma Şirketi adına düzenlediği, ‘mühürlü’ yetki belgesinde, Keytech Bio Pharma Şirketi’nin “Tüm bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler, özel şirketler, benzeri kurum ve kuruluşlar ile klinik araştırmalar, üretim, ithalat, sözleşme imzalama, pazarlama ve satış süreçleri takip ve sonuçlandırma yetkisine sahip olduğu” belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşı tedarik sürecinde tek muhatabımız üretici firmadır” demişti.

Saray polisi AKP’nin kayıp 128 milyar dolarını gizlemeye çalışıyor

Çin aşısında bir aracı şirket daha ortaya çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder