17 Nisan 2021 Cumartesi

Dünya genelinde Kovid-19 ölümleri 3 milyonu aştı

Dünya genelinde 140 milyon kişiye koronavirüs bulaştı, bunlardan 3 milyonu ise yaşamını yitirdi. Böyle gitmesi halinde kısa süre içerisinde koronavirüs bugüne kadarki en yüksek enfeksiyon oranına sahip virüs olacak.

BOLD – Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüste can kayıpları artıyor. Dünyada koronavirüse yakalananların sayısı 140 milyonu geçerken, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 milyonu geride bıraktı.

KAYIT ALTINA ALINMAYAN VAKALARLA SAYI DAHA FAZLA

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, koronavirüsten ölenlerin en çok meydana geldiği ülke 566 binden fazla can kaybı ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oldu. ABD’yi Brezilya, Meksika ve Hindistan izledi. Üniversitenin verileri dünya genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısının ise 140 milyonu geçtiğini ortaya koyuyor, ancak uzmanlar kayıt altına alınmayan vakalar olduğuna da dikkat çekerek enfeksiyon ve ölüm sayısının tahmin edilenin daha üzerinde olabileceği değerlendirmesinde bulunuyor.

EN YÜKSEK ENFEKSİYON ORANI

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Sekreteri Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyanın “bugüne kadarki en yüksek enfeksiyon oranına yaklaştığı” uyarısında bulundu. Ghebreyesus, koronavirüs kaynaklı “vaka ve ölümlerin endişe verici oranlarda artmaya devam ettiğini” belirterek, “Küresel çapta, haftalık yeni vaka sayısı son iki ayda neredeyse ikiye katlandı” dedi.

“GELMEK İSTEDİĞİMİZ NOKTA BU DEĞİL”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yetkilisi Maria Van da “Kontrol önlemlerinin işe yaradığını kanıtladığımız bir pandemide 16 ay sonra gelmek istediğimiz nokta bu değil” dedi. Yetkili, salgının büyük bir hızla devam ettiği Brezilya’da 24 saat içinde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bine yaklaştığını vurguladı. DSÖ’nün raporuna göre, yeni vakaların en fazla kayda geçtiği ülkeler Hindistan, ABD, Brezilya, Türkiye ve Fransa. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı cuma günü son 24 saatte 63 bin 82 koronavirüs vakası tespit edildiğini açıklamıştı.

 

Gergerlioğlu cezaevinden yazdı: Vicdan eksenli bir toplum kuramadığımız müddetçe…

Dünya genelinde Kovid-19 ölümleri 3 milyonu aştı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder