13 Nisan 2021 Salı

Almanya’da hükumete ‘3. dalga’ yetkisi: Evden çıkmak yasaklanabilir

Almanya’da Bakanlar Kurulu, üçüncü korona dalgasına karşı sert önlemler için Federal Hükumetin yetkilerini artıran yasal değişikliklere onay verdi. Düzenleme, sokağa çıkma kısıtlamalarını da kapsıyor.

BOLD – Almanya’da korona önlemlerinin ele alındığı Bakanlar Kurulu toplantısında Federal Hükumetin gerekli durumlarda ülke çapında kararları uygulamaya koyabilmesini mümkün kılacak yasa değişikliği onaylandı.

Bakanlar Kurulunun aldığı kararlar Federal Meclis ve Eyalet Temsilciler Meclisinde yapılacak oylamalarda kabul edilmesi durumunda yürürlüğe girecek.

Salgın Hastalıklara Karşı Koruma Yasası’nda yapılacak değişiklikle hükumet, 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulayabilecek. İnsanlar ikamet ettikleri evlerini ve bu evlere ait avlu ve bahçeleri bu saatler arasında terk edemeyecek.

Ancak ev hayvanlarının gereksinimlerini gidermek veya iş yerlerine gitmek zorunda olanlar bu kısıtlamalardan muaf tutulacak.

VAKA YOĞUNLUĞU BELİRLEYİCİ OLACAK

Söz konusu kısıtlamalar bir bölgede son 7 günlük vaka yoğunluğunun üst üste üç gün boyunca 100’den fazla olduğu durumlarda uygulanacak.

Buna ek olarak, Salgın Hastalıklara Karşı Koruma Yasasına eklenen yeni bir maddeyle kamuya açık veya özel alanlarda toplanmalara da kısıtlama getirilecek. Buna göre söz konusu yerlerde aynı hane halkına ilave olarak bir kişinin katılımıyla bir araya gelinmesine izin verilecek. Bu uygulamadan 14 yaşından küçük çocuklar etkilenmeyecek.

CENAZE TÖRENLERİNE SINIRLAMA

Ayrıca daha yüksek vaka yoğunluğu durumlarında çoğu mağaza, eğlence ve kültür kurumu ile restoranlar kapalı kalacak. Buna karşın, gıda perakendecileri, içecek dükkanları, sağlık ürünlerinin satıldığı marketler, bebek ürünlerinin satıldığı mağazalar, eczaneler, gözlükçüler, işitme cihazı mağazaları, benzin istasyonları, gazete bayileri, kitapçılar, çiçekçiler, hayvan malzemeleri ve yem satılan dükkanlar ile bahçe marketleri mesafe ve hijyen koşullarına uyulması kaydıyla yasak kapsamı dışında tutulacak. Cenaze törenlerine de en fazla 15 kişinin katılmasına izin verilecek.

Alınan kararlara göre sadece bireysel sporlar ile temassız egzersizlere izin verilecek. Spor salonları açılmayacak. Profesyonel sporcular için ise istisnalar devam edecek. Antrenmanlara izleyici alınmayacak.

Tıbbi tesisler ile bakım merkezlerinin kantinleri sadece buralarda konaklayanlara hizmet vermek üzere açık olacak. Bu tesislere yönelik catering firmaları çalışabilecek. Restoranlar dışarıya yiyecek ve içecek satışı yapabilecek, mevcut durumda olduğu gibi müşterilerin buralarda yemek yemelerine izin verilmeyecek. Paket servisi ise mümkün olacak.

ÖĞRENCİLERE HAFTADA 2 KEZ TEST YAPILACAK

Turizm amaçlı konaklamalar bölgedeki vaka yoğunluğuna göre yasaklanabilecek. Kuaför salonlarına ise maske takma şartıyla gidilebilecek.

Okullarda öğrencilere haftada iki kez korona testi yapılacak. Bir bölgede 7 günlük vaka yoğunluğu üst üste üç gün boyunca 200’ü aşarsa okullar kapatılacak.

Bu yaz da turist gelmeyecek: Rusya’dan Türkiye’ye 1,5 aylık yasak

Almanya’da hükumete ‘3. dalga’ yetkisi: Evden çıkmak yasaklanabilir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder